HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ren kahramanı Ali'nin son mesajı 'ölüm istemiyoruz'

Almanya'da, Ren nehrine düşen 2 çocuğu kurtardıktan sonra akıntıya kapılan Ali Kurt'un Facebook sayfasındaki son mesajları ortaya çıktı.

Ren kahramanı Ali'nin son mesajı 'ölüm istemiyoruz'

Almanya'da, Ren nehrine düşen 2 çocuğu kurtarmak için suya atlayan, çocukları çıkardığı halde akıntıda kaybolan 47 yaşındaki Ali Kurt'un nehirde kaybolmadan bir gün önce Facebook'taki sayfasında "Görüşü ne olursa olsun, görevi ne olursa olsun, ölüm istemiyoruz. Hiçbir neden insan hayatından önemli değildir" diye yazdığı görüldü.

Köln'de geçen cumartesi günü Ren Nehri'nde boğulmak üzere olan 2 kız çocuğunu kurtarmak için nehre atlayan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ali Kurt, tüm aramalara rağmen bulunamadı. Köln Büyükşehir Belediye Başkan yardımcılarından Elfi Scho-Antwerpes'in aileyi ziyareti ardından arama çalışmalarına hız verildi. Tam donanımlı gemiler Ali Kurt'un nehre atladığı yerden Hollanda sınırına kadar olan bölgeyi karış karış taramayı sürdürüyor.

Kurt ailesinin evi bir haftadır, 'Geçmiş olsun' dileklerini iletmek isteyenlerle doldu. Misafirler için Köln Belediyesi tarafından evin bahçesine kurulan çadırın daha büyük bir çadırla değiştirilmesi planlandı. Ali Kurt'un nehre atladığı yerdeki ağacın üzerine ise, “Seni hiç unutmayacağız, her zaman kalbimizdesin” gibi Türkçe ve Almanca yazılar yazıldı. Ağaca Kurt'un fotoğrafları ve çiçekler yerleştirildi.

KURTARMA EKİPLERİNE DESTEK OLACAKLAR

Ali Kurt'un suda kaybolmadan 1 gün önce Facebook sayfasındaki “Görüşü ne olursa olsun, görevi ne olursa olsun, ölüm istemiyoruz. Hiçbir neden insan hayatından önemli değildir” yazısı tanıyanları üzüntüye boğdu.

Tanıdıklarının “Ali Kurt der Held vom Rhein” ismiyle açılan Facebook sayfasında ise üye sayısı, kısa sürede 7 bin kişiyi geçti. Ali Kurt'un sevenleri bugün evin önünde buluşup kurtarma ekiplerine destek olmak için Ren nehri kıyısında arama çalışması yapmaya karar verdi. Ali Kurt'un kurtarmak için kendini feda ettiği iki küçük kız kardeşten biri olan ve hastanede hayata gözlerini yuman minik kızın cenazesinin ise pazartesi günü kaldırılacağı bildirildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler