HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reza Zarrab davasında kritik gelişme!

ABD'de tutuklu bulunan İran asıllı iş adamı Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) davasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamaları ile New York'ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab, ABD Başkanı Donald Trump'a yakınlığı ile bilinen eski New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ile eski ABD Adalet Bakanlarından Michael Mukasey'i avukat olarak savunma ekibine kattı.

Reza Zarrab davasında kritik gelişme!

New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bahara'nın, istifa etmediği için görevden alınmasının ardından vekaleten bu göreve getirilen Joon Kim, davaya bakan Yargıç Richard Berman'a sunduğu dilekçede, Giuliani ve Mukasey'in, Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) avukatları olarak savunma takımına katıldıklarını belirtti. BBC'de yer alan habere göre ise Zarrab'ın (Rıza Sarraf) savunma ekibine aldığı iki yeni avukata, savcılıktan itiraz geldi.

Zarrab'ın avukatlarından Benjamin Brafman, Giuliani ve Mukasey'in duruşmalara katılmayacaklarını ancak konunun hukuksal ve yasal yönleri üzerinde çalışacaklarını söyledi.

Manhattan Savcısı Joon Kim, eyalet yargıcına gönderdiği dilekçede, Zarrab'ın çıkarları için kullandığı iddia edilen en az 8 bankanın, Giuliani ve Mukasey'in bağlı bulunduğu hukuk bürolarının geçmiş ya da şu anki müvekkilleri olduğunu belirtti.

Zarrab'ın yeni avukatlarıyla ilişkilerinin yeni bir celsede görülmesi gerektiği bildiren savcı, Zarrab'ın yeni avukatlarının çıkar çatışmasına neden olabileceğini savunarak, avukatların davadan azlini istedi.

Avukatların çalıştığı hukuk büroları olan Greenberg Traurig ve Debevoise & Plimpton'dan ise henüz itirazla ilgili bir açıklama gelmedi.

TRUMP, BHARARA'YI GÖREVDEN ALMIŞTI

Zarrab'ın yeni avukatlarının ABD Başkanı Donald Trump'a da yakın isimler olduğu belirtiliyor.

Trump 12 Mart'ta, Zarrab aleyhindeki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara'yı görevden almıştı.

21 MART 2016'DAN BU YANA TUTUKLU

Geçen yıl Mart ayında Miami'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Reza Zarrab, halen New York Metropolitan Cezaevi'nde yatıyor

Öte yandan Amerika'nın Sesi, Zarrab'ın yeni avukatlarından olan Michael Mukasey'in, Başsavcı Bharara'nın yerine atanması beklenen Marc Mukasey'in babası olduğunu bildirdi.

İddianamede Reza Zarrab, Muhammad Zarrab, Camelia Jamshidy ve Hossein Najafzadeh adlı dört zanlı ile işbirlikçilerinin, 2010-2015 arasında İran hükümeti ve diğer İran kurumları adına yaptırımları delerek, Amerikan finans sistemi aracılığıyla yüz binlerce dolar değerinde işlem gerçekleştirdiği öne sürülüyor.

Zarrab'ın yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 21 Ağustos'ta görülecek.


En Çok Aranan Haberler