HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reza Zarrab kefalet talebinden vazgeçti

21 Mart'ta ABD'de tutuklanan İran asıllı Türk vatandaşı iş adamı kefaletle serbest bırakılma talebinden vazgeçti. Bu gelişmeyi kamuoyuna duyuran ve Zarrab'ı tutuklatan Amerikalı savcı Preet Bharara, yargılamanın New York'ta süreceğini açıkladı.

Reza Zarrab kefalet talebinden vazgeçti

21 Mart'ta ABD'de tutuklanan ve adı Türkiye'deki 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile geçen İran asıllı Türk vatandaşı iş adamı Reza Zarrab (Rıza Sarraf), kefaletle serbest bırakılma talebinden vazgeçti.

Reza Zarrab'ı Miami'de tutuklatan Amerikalı savcı Preet Bharara, yargılamanın New York'ta devam edileceğini açıkladı. Ayrıca Zarrab'ın, "duruşmalarda hazır bulunma zorunluluğunun" kaldırılması talebi de kabul edildi.

Preet Bharara tüm bu gelişmeleri Twitter sayfasından kamuoyuna duyurdu. Zarrab Pazartesi günü New York'ta yargıç karşısına çıkarılacak.

Reza Zarrab'ın kefalet talebinden vazgeçmesi, bazı çevrelerce Amerikan adaleti ile "işbirliği" yapacağının ilk işareti olarak yorumlandı.

33 yaşındaki Zarrab, "İran'a yönelik yaptırımlara uymayarak ABD'yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı yapmak ve karapara aklamak" suçlarından tutuklanmıştı.

İş adamının kefaletle serbest bırakılmak için 22 Mart'ta başvuru yaptığı öğrenilmişti.

Savcı Preet Bharara tarafından hazırlanan ön iddianamede, Zarrab hakkında toplam 75 yıl hapis cezası isteniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Zarrab'ın tutuklanmasının Türkiye'yi ilgilendiren bir konu olmadığını söylemişti.

SAVCI BHARARA “BULDUĞUMUZ YOLSUZLUĞA KARIŞAN HER SİYASETÇİYİ TAKİP EDECEĞİZ VE CEZALANDIRACAĞIZ…”

Savcı Bharara, Reza Zarrab’ın kefalet başvurusundan vazgeçtiğine ilişkin belgeyi açıklamadan yarım saat önce, 2013′te baktığı bir “kirli siyaset” davasın ilişkin yaptığı konuşmanın metnini yayınladı.

Beş sayfalık metinde, New Yorklu Demokrat bir senatörün parti değiştirip, New York’a Cumhuriyetçi partiden belediye başkan adayı olabilmek için verdiği rüşvetler hakkındaki konuşması yer alıyor

Bharara, konuşmasında rüşvetçi Amerikalı siyasetçinin, New York’a belediye başkan adayı olabilmek için hangi yerel siyasetçilere rüşvet verdiğini, bu rüşvetlerin nasıl belgelendiğini ayrıntılarıyla anlatıyor.

Ardından da şu mesajları veriyor;

“Şu anda yolsuzlukla mücadele eden en iyi takıma sahibiz. Ve bulduğumuz yolsuzluğa karışmış her siyasetçiyi takip edip, cezalandırmaya devam edeceğiz…”
“Kirli siyasetçileri hapse atmak gerekli olabilir, ama yeterli değil…”
“Kültürümüzde gerçek bir değişim olmadıkça, dürüst hükümet rüyalarımız gerçekleşemez..”
“Federal savcılar ve federal ajanlar yolsuzluk problemiyle proaktif mücadele için herşeyi yapıyorlar. Ancak diğer herkesin de adım atma zamanı geldi….”

**Reza Zarrab'la ilgili diğer haberleri okumak için tıklayın

**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler