HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ringling Brothers sirki filli gösterilere son verecek

ABD'nin en büyük sirki 2018'den itibaren gösterilerinde fillere yer vermeyeceğini açıkladı. Şirket, bu kararı, kamuoyunda hayvanlara yönelik muameleyle ilgili kaygıların artması nedeniyle aldığını duyurdu.

Ringling Brothers sirki filli gösterilere son verecek

ABD'nin en büyük sirklerinden "Ringling Brothers and Barnum & Bailey" 2018'den itibaren gösterilerinde fillere yer vermeyeceğini açıkladı. Şirket, bu kararı kamuoyunda hayvanlara yönelik muameleyle ilgili kaygıların artması nedeniyle aldığını duyurdu.

Sirkin 43 fili, Floria'daki bir hayvan parkına gönderilecek.

Şirketin Başkanı Kenneth Feld, son yıllarda, bazı kent ve idari bölgelerde, fillerin gösterilere çıkarılmasının yasaklanması nedeniyle güçlüklerle karşılaştıklarını söyledi.

Hayvan hakları savunucuları hayvan terbiyecilerinden şiddet görmeleri ve sağlıksız yaşam koşulları nedeniye fillerin gösterilere çıkmasını engellemek için kampanya yürütüyor.

People for the Ethical Treatment of Animals adlı hayvan hakları örgütünden Jessica Johnson, bir çok hayvanın eklem ağrısı çektiğini ve verem olduğunu belirterek "Artık emekli olma zamanları geldi" dedi.

Şirket 100 yıldan uzun bir süredir gösterilerinde fillere yer veriyordu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler