HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Romanya Başbakanı Ciolos'tan AB'ye Türkiye çağrısı

Romanya Başbakanı Dacian Ciolos, Avrupa Birliği'ne Türkiye ile olan diyaloğu devam ettirme çağrısı yaptı.

Romanya Başbakanı Ciolos'tan AB'ye Türkiye çağrısı

Romanya Başbakanı Dacian Ciolos, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye ile olan diyoloğunu devam ettirmesi gerektiğini belirtti.

Ciolos ülkesinin kuzeybatısındaki Gura Humorului kentinde Polonya Başbakanı Beata Szydlo'yu kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Karadeniz ve etrafındaki bölgenin güvenlik ve istikrarını sağlamada önemli bir rol oynadığını belirtti.

Türkiye'nin AB üyesi ülkelere yönelik muhtemel bir sığınmacı akınını da engellediğini vurgulayan Ciolos, AB'nin Türkiye ile diyaloğunu sürdürmesi gerektiğini bildirdi.

MÜLTECİ SORUNUNDA MERKEL'İN ÖNEMİ

Angela Merkel de geçtiğimiz günlerde Türkiye ve AB arasında sığınmacılara ilişkin yapılan anlaşmaya değinerek, "Türkiye ile işbirliği doğrudur. Aksi halde insan kaçakçılarına karşı mücadeleyi kazanamayız demişti.

Ödevlerinin, daha güvenli, ilkelerini koruyan, kucaklayıcı bir Avrupa’yı garanti etmek olduğunu dile getiren Merkel, İtalya’yada
olduğu gibi, çok sayıda mültecinin Avrupa’ya gelmesi karşısında, sınırları koruma mekanizmasını daha da iyileştirmeleri gerektiğini söylemişti.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler