HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus kadın polislere 'etek boyu' ayarı

Rusya'da kadın polislerin mini etek boyu, İçişleri Bakanlığı'nın ayarına takıldı. Etek boyu üzerinden süren tartışmalarda çok ilginç detaylar da var.

Rus kadın polislere 'etek boyu' ayarı

Rusya'da İçişleri Bakanlığı, bir kararname çıkararak etek boyunu dizinin üstüne çıkaran kadın polisler ve kısa kollu gömlek giyen erkek polislere karşı harekete geçileceğini bildirdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Sergey Gerasimov, üniforma kurallarına uymayan polislerin, İçişleri Bakanlığı'nın ve polis gücünün otoritesine karşı bir baltalama olarak algılanacağını bildirdi. Gerasimov ayrıca bölüm şeflerinden her sabah mesai başlamadan önce üniforma teftişi yapmalarını istedi.

'DERLİ TOPLU VE TEMİZ OLUN'

Izvestia haber ajansı, kararnamede yer alan şu ifadelere dikkat çekti:

"Biriyle karşılaştığınızda ilk gördüğünüz şey giyim kuşamınıdır. Bir polis memurunun görevini tam olarak yerine getirmesi için de derli toplu ve temiz bir görünüme sahip olması çok önemlidir."

'BELKİ DE EVLENMEK İSTİYORLARDIR'

Polis memurları birliğinin koordinasyon konseyinin başındaki isim olan Mikhail Paşkin ise kadın polislerin eteklerinin kısalığından şikayet edilmesi için bir gerekçe göremediğini söyledi. Hatta Paşkin, "Belki de evlenmek istiyorlardır. Onların bu tavrı, Rusya'nın gittikçe gerileyen doğum oranına karşı vatansever bir yanıt olarak görülebilir" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler