HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus ordusundan dev hava tatbikatı

Rusya, 250 askeri uçak ve helikopter ile 12 bin askerin katıldığı hava tatbikatına başladı. 4 gün sürecek olan tatbikat, Ukrayna'daki kriz nedeniyle Batı ile artan gerilime cevaben bir gövde gösterisi olarak yorumlanıyor.

Rus ordusundan dev hava tatbikatı

Rusya, 250 askeri uçak ve helikopter ve 12 bin askerin katıldığı dev hava tatbikatına başladı. Rusya Savunma Bakanlığı 4 gün sürecek olan tatbikatını "çok büyük bir süpriz denetleme" olarak niteledi.

Rusya'nın bu adımı, Ukrayna'daki kriz nedeniyle Batı ile artan gerilime cevaben bir gövde gösterisi olarak yorumlanıyor. Tatbikat, NATO ve müttefiklerinin Kuzey Kutup Bölgesi'nde yaptığı eğitim tatbikatıyla aynı gün başladı.

Rus haber ajansları, hava savunma kuvvetlerinin tatbikatında, yaklaşık 700 silah ve askeri teçhizat kullanıldığını açıkladı.

Tatbikat sırasında Rusya'nın uzun menzilli savaş uçakları cruise füzeleriyle, Rusya'daki özerk Komi Cumhriyeti'ndeki temsili hedefleri vuracak.

BBC Moskova muhabiri Caroline Wyatt, bu tatbikatın, bir kaç ay sonra yapılacak daha geniş kapsamlı Center-2015 savaş oyunlarına hazırlık niteliği taşıdığını aktardı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin bir televizyon programında Rusya'nın caydırıcı gücüyle ilgili bir soruyu "Tankların vizeye ihtiyacı yok" diye yanıtladı.

Rogozin, Rusya'nın Kırım'ı ilhakından sonra, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'nin uyguladığı yaptırımlar kapsamında seyahat yasağı uygulanan yetkililer arasında yer alıyor.

Rusya, Mart 2014'te Ukrayna'daki Kırım Özerk Cumhuriyeti'ni ilhak etmiş, ardından Batı ülkeleri Kırımlı ve Rus bazı yetkilieri hedef alan yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler