HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus savaş gemileri Akdeniz'e Suriye için gitmiyor

Rusya'dan yapılan açıklamada, Akdeniz'de bulunan Rus savaş gemileri ile ilgili önceden planlanan rotasyonlar olduğu, gemilerinin Suriye'de yaşanan gelişmelerle bağlantılı olmadığı belirtildi.

MOSKOVA (CİHAN)- Akdeniz'de yeni Rus savaş gemilerinin gidişi ile ilgili basında yer alan haberlerin değerlendirildiği açıklamada, "Rus savaş gemilerinin Akdeniz'de görev değişimleri Suriye'deki gelişmelerle doğrudan bağlantılı değil.” ifadeleri yer aldı.

Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Viktor Çirkov da daha önce yaptığı açıklamada, Rusya'nın Karadeniz Filosu komutanlığı altında Akdeniz'de kalıcı güç oluşturduğunu, burada en az 5-6 savaş gemisinin düzenli olarak bulunması gerektiğini söyledi.

Akdeniz'de ve dünyanın farklı bölgelerinde görev yapan Rus savaş gemilerinin Deniz Kuvvetleri ve Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın planları çerçevesinde görev yaptığına değinen Çirkov, "Görevlerin tamamlanmasının ardından savaş gemileri üslerine dönüyor ve yerine diğerleri gidiyor. Bu herhangi bir grubun yenilenmesi ya da güçlenmesi anlamında değil. Bu planlı bir rotasyon.” ifadeleri kullandı.

Interfax'a açıklamada bulunan Rusya Deniz Kuvvetleri'nden üst düzey bir kaynak, Akdeniz'de bulunan deniz gücü varlığının artırılacağını ifade etmişti.

Doğu Akdeniz'de yaşanan sıcak gelişmelerin Rusya'nın pozisyonunda bir düzenleme yapmayı zorunlu kıldığını ifade eden kaynak, "Kuzey Filo'dan denizaltı savar füzeler taşıyan büyük bir savaş gemisi Akdeniz'deki Rus gücüne dahil olacak. Karadeniz Filosu'ndan cruise füze bulunduran Moskva Kuzey Atlantik görevini tamamlayarak Akdeniz'e inecek.” bilgisini vermişti. Sonbahar'da da Pasifik Filosu'ndan Varyag, Akdeniz'de bulunan Amiral Panteleyev adlı savaş gemisi ile yer değiştirecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler