HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus yanlıları Malezya uçağının kara kutusunu bulduklarını iddia ettiler

Rus yanlısı ayrılıkçıların lideri düşürülen Malezya Havayolları'na ait uçağın kara kutularının bulunduğunu ve uluslararası havacılık yetkililerine verileceğini açıkladı.

Rus yanlıları Malezya uçağının kara kutusunu bulduklarını iddia ettiler

Aleksander Boroday açıklamasında, “Uluslararası yetkililer bölgeye geldikleri taktirde” kara kutu olduğunu düşündükleri parçaları teslim edeceklerine dair söz verdiklerini ifade etti.

CESETLER TARLALARDAN MORGA TAŞINIYOR

Ukrayna’nın doğusunda üç gün önce füzeyle vurularak düşürülen Malezya havayollarına ait Boing-777 uçağındaki yolcuların cesetleri 72 saat sonra tarlalardan toplanarak Donestk şehrindeki morga nakledilmeye başlandı. Ukrayna’nın en kara treni 5 derin dondurucu vagondan oluşuyor.

Uçak faciasında hayatını kaybeden yolculardan 198 cesedin öğle saatlerinde trene yüklendiğini bölgedeki Rusya yanlısı ayrılıkçılar bildirdi.

Vagonlar mühürlenerek il merkezindeki morga gönderilmeden önce Toraz tren istasyonuna gelen AGİT gözlemcilerinin de ceset sayımı yaptığı kaydedildi.

Toplanan cesetleri Ukrayna yetkililerine teslim etmek istediklerini Rusya’nın RİA ajansına açıklayan bölücü Donetsk Cumhuriyeti yetkilisi Leonid Baranov, “Biz direniş olarak cesetleri Kiev yönetimine teslim etmeye hazırız. Ancak Kiev’den bu yönde şimdiye kadar olumlu sinyal alamadık” açıklamasını da yaptı.

Ukrayna yönetimi ise “Biz masum insanları terör eylemleri düzenleyerek öldüren teröristlerle hiçbir görüşme yapmayız” yanıtı geldi.

Buzdolabı treniyle ayrılıkçı güçlerin denetiminde Donetsk’e nakledilmeye başlanan yolcuların cesetleri vatanlarında toprağa verilebilmesi için uzun bir zaman geçeceğinden endişe ediliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler