HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya: Davetin altında mesaj aramaya gerek yok

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına Türkiye'ye yapılan davetle ilgili soruya, davetin altında bir mesaj aranmaması gerektiğini söyledi.

Rusya: Davetin altında mesaj aramaya gerek yok

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, yapılan basın toplantısında Türkiye'ye ilişkin soruları yanıtladı.

tr.sputniknews.com'da yer alan haberde, Zaharova Rusya'nın, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Soçi'de 1 Temmuz'da yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına davet ettiğini doğruladı. Bu davetin altında bir mesaj aramaya gerek olmadığını ima eden Zaharova, Rusya'nın örgütün dönem başkanı olarak tüm üye ülkeleri toplantılara davet etmekle yükümlü olduğunu belirtti.

'LAVROV'UN PROGRAMINDA HENÜZ ÇAVUŞOĞLU'YLA GÖRÜŞME YOK'

Zaharova, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü bakanlar toplantısı için Soçi'ye gitmesi halinde
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un kendisiyle ikili bir görüşme gerçekleştirip gerçekleşmeyeceği sorusuna "Lavrov'un programında böyle bir görüşme henüz yok" yanıtını verdi.

'RAMAZAN OLMASINA RAĞMEN ŞİDDET OLAYLARI ARTTI'

Diğer taraftan Suriye'deki gelişmelere de değinen Zaharova, Ramazan ayında olunmasına rağmen ülkedeki şiddet olaylarının arttığına dikkat çekti. Zaharova özellikle Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki bölgelerinde ateşkes ihlallerinin arttığını belirtti.

'TÜRK ASKERLERİNİN SURİYELİLERİ VURDUĞUNA İLİŞKİN HABERLER SINIRDAKİ TALİHSİZ DURUMU GÖSTERİYOR'

​Diğer taraftan Zaharova, Türk askerlerin Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan sığınmacılara ateş açıp ölmelerine sebep olduğu haberlerine de değindi.

"Onlarca Suriye vatandaşının sınırı geçerken Türk sınır muhafızları tarafından öldürüldüğü haberleri geldi. Bu, sınırdaki talihsiz durumu gözler önüne seriyor" diyen Zaharova, yasadışı silah ve militan geçişlerinin önlenmesi için Türkiye-Suriye sınırının kapatılmasının 'önemli' olduğunu da ekledi.

HM

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler