HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya: Erdoğan Putin'e 'üzgünüm' dedi

Rusya'dan yapılan açıklamada Erdoğan'ın Putin'e mektup yazdığı ve mektupta 'üzgünüm' ifadesini kullandığı ifade edildi.

Rusya: Erdoğan Putin'e 'üzgünüm' dedi

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazarak Rus savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle "üzgün" olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları da, Erdoğan'ın uçağın düşürülmesine ilişkin üzüntülerini ilettiğini açıkladı.

Sınır ihlali yapan Rus uçağı böyle düştü

Bugün Başbakan Binali Yıldırım'ın İsrail'le ilişkilerin normalleşmesi konusunda anlaşmaya varıldığını açıklamasının ardından önce Kremlin'den ardından da Cumhurbaşkanı sözcüsünden gelen açıklamalar heyecan yarattı. Türkiye'nin İsrail'den sonra Rusya ile arasındaki buzların erime ihtimali ekonomi üzerinde anında etki gösterdi. Dolar gerilemeye başladı.

REUTERS DUYURDU

Kremlin'den yapılan açıklamayı ilk olarak uluslararası haber ajansı Reuters duyurdu.

Açıklamada, “Erdoğan, Rusya-Türkiye ilişkilerinin tekrar eski haline gelmesi için mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi” denildi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Erdoğan pişmanlık ve taziyelerini ifade ederek ‘Üzgünüm’ dedi” ifadesi kullanıldı.

"YÜREKTEN HİSSEDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca, ölen Rus pilotun ailesinin acılarını "yürekten hissettiğini" ifade ettiği belirtildi.

Kremlin’in açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “bölgedeki kriz ile ilgili olarak ve terörle mücadele alanında Türkiye'nin Rusya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu” söyledi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU RUSYA'YA GİDİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 1 Temmuz’da Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü’nün toplantısına katılacağı açıklandı.

Moskova, Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki tatil beldesi Soçi’de 1 Temmuz’da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü’nün toplantısı için TürkiyeDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na davet göndermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektuptan sonra Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Soçi’ye gitmesi netleşti. Bu kapsamda Çavuşoğlu’nun KEİ Zirvesi sırasında Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la ikili bir görüşme yapması öngörülüyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup göndererek geçen kasım ayında Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu aktardığını açıkladı. Kalın, Erdoğan'ın mektupta, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum” ifadesine yer verdiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektupla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın geçtiğimiz kasım ayında bir Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu ifade eden Kalın, mektupta, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum" ifadesine yer verildiğini bildirdi.

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus mevkidaşına Türkiye ile Rusya arasındaki geleneksel dostane ilişkilerin tekrar tesis edilmesi, bölgesel krizlerin çözümü için işbirliği ve terörle ortak mücadele edilmesi için çağrıda bulunduğunu da vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "İki ülke, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldı." dedi.

AJANSLAR

En Çok Aranan Haberler