HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Rusya Erdoğan'ın 'Esad'ı iktidardan indirme' sözüne yanıt hazırlıyor' iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Fırat Kalkanı operasyonunun amacının Suriye Devlet Başkanı Esad'ın hükümdarlığına son vermek olduğuna yönelik sözlerine, Rusya tarafından yanıt hazırlandığı iddia edildi.

'Rusya Erdoğan'ın 'Esad'ı iktidardan indirme' sözüne yanıt hazırlıyor' iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TSK'nin Suriye'de yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonunun amacının 'Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın hükümdarlığına son vermek' olduğu yönündeki sözleri, Esad'ın büyük destekçisi Rusya'da dikkat çekti. İzvestiya gazetesi "Moskova, Erdoğan'a yanıt hazırlıyor" iddiasında bulundu.

"ERDOĞAN'IN AÇIKLANMASININ DOĞRULANMASI GEREK"

Sputniknews'a göre, İzvestiya gazetesi Moskova'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına verilecek yanıt üzerinde çalışıldığını öne sürdü. İzvestiya'ya bilgi veren 'Rus dış politika çevrelerinden bir kaynak' Moskova'nın resmi bir tepki verebilmesi için Erdoğan'ın "Suriye'ye Esad'ın hükümdarlığına son vermek için girdik" şeklindeki açıklamasının doğrulanması gerektiğini belirtti.

"GERÇEKTEN DOĞRUYSA SURİYE KRİZİNİN ÇÖZÜMLENMESİNE YARDIMCI OLMUYOR DEMEKTİR"

"Fakat bu gerçekten doğruysa ve Türkiye başka bir ülkenin topraklarında terörle mücadele için operasyon düzenlemiyorsa o zaman Suriye krizinin çözümlenmesine yardımcı olmuyor demektir" diyen kaynak, "Suriye ve liderinin kaderinin ne olacağına dış güçler değil yalnızca Suriye halkı karar verebilir. Tüm çabalar sadece terörle mücadeleye yöneltilmelidir" şeklinde konuştu.

"MOSKOVA ERDOĞAN'A VERİLECEK YANIT ÜZERİNE ÇALIŞIYOR"

Aynı kaynak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Moskova'nın BM elçilerinin ya da BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) acil toplantıya çağrılması ihtimalini değerlendirebileceğini savunduğu açıklamasında "Moskova'nın şu anda Erdoğan'a verilecek yanıt üzerinde çalıştığını" öne sürdü.

Öte yandan, Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin uluslararası ilişkiler komitesi başkanı Konstantin Kosaçev de İzvestiya'ya demecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fırat Kalkanı" açıklamasına sert tepki gösterdi. Kosaçev, "Erdoğan'ın açıklamaları, bir kez daha Türkiye'nin Suriye'de kendi amaçlarını izlediğini gösterdi ki bu amaçlar uluslararası terör güçlerine karşı koyma hedefi ile birbirine hiç uymuyor" iddiasında bulundu.

(ANKA)(CN/ORH)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler