HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya, Esad'ı yalnız bıraktı: Desteğimiz sınırsız değil

Suriye'nin İdlib kentinde önceki gün yaşanan kimyasal silah saldırısının ardından Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov Assosciated Press'e yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Esed'e desteği sınırsız değildir" dedi. Peskov, Rusya'nın yaşananlarla ilgili olarak kapsamlı bir soruşturma talep ettiğinin de altını çizdi. Kremlin, kimyasal saldırıların "trajik" olduğunu da belirtti.

Suriye’de yaşanan kimyasal saldırının ardından rejime sahip çıkan ve dünyanın tepkisini toplayan Rusya’dan şaşırtan çok önemli bir açıklama geldi. ABD’nin de diplomasi trafiğinde geri adım atmamasından sonra Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Assosciated Press’e yaptığı açıklamada alışılmış olanın dışına çıkarak “Rusya’nın Beşar Esad’a desteği sınırsız değildir” ifadelerini kullandı. Peskov, Rusya’nın yaşananlarla ilgili olarak kapsamlı bir soruşturma talep ettiğini de hatırlattı.

‘BM SORUŞTURSUN’

Esad karşıtlarının diplomatik cesareti karşısında daha önce olduğu gibi ‘rejimin yanındayız’ mesajı veremeyen Moskova, savaş yerine diyalogdan yana olduğunu ortaya koyarak BMGK’ya kimyasal saldırının soruşturulmasıyla ilgili karar tasarısı sundu. Benzer bir açıklama da Kremlin’den geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, kimyasal silah kullanımının ‘tehlikeli ve canavarca bir suç’ olduğunu belirterek soruşturma yapılmadan suçluya karar verilemeyeceğinin altını çizdi.


En Çok Aranan Haberler