HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya: Fırat Kalkanı’ın genişlemesinden derin endişe duyuyoruz

Rusya, TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde sürdürdüğü Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin 'endişe' açıklaması yaptı.

Rusya:  Fırat Kalkanı’ın genişlemesinden derin endişe duyuyoruz

Suriye savaşında Esad Yönetiminin başlıca destekçilerinden Rusya, TSK'nın Suriye'nin kuzeyinde sürdürdüğü Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin "

Türk askerleri ve destekledikleri silahlı muhalif güçlerin Suriye'deki operasyonu genişletmesinden duyulan derin endişeyi" dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türk ordusunun desteklediği ÖSO'nun Suriye'deki ilerleyişinden duyulan "

rahatsızlık" dile getirildi ve bu ilerleyişin ülkedeki askeri ve siyasi durumu da daha da kötüleştirebileceği savunuldu.

-"SURİYE VE BM'NİN ONAYI OLMADAN GERÇEKLEŞTİ"-

Sputnik'e göre, "

Türk askerleri ve destekledikleri silahlı muhalif güçlerin Suriye'deki operasyonu genişletmesinden derin endişe duyulduğunu" belirten Bakanlık, Türkiye'nin eylemlerini, Suriye'nin meşru hükümetinin izni ve BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) onayı olmadan gerçekleştirdiğini kaydetti.

"

Bu nedenle bu eylemler Suriye'nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü şüphe altında bırakıyor. Şam'ın bu konudaki tavrı adil ve uluslararası hukuk açısından haklıdır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"

Türkiye'nin eylemlerinin, Suriye'deki zaten hiç kolay olamayan- askeri ve politik durumu daha da karmaşıklaştırabileceğine ve bu ülkedeki ateşkesin sağlamlaştırılmasına, insani durumun iyileştirilmesine ve krizin aşılmasına yönelik uluslararası çabalara olumsuz etki edebileceğine inanıyoruz."

Açıklamaya "

Ankara'ya bu görevleri, kısa vadeli askeri-taktik amaçların üstünde tutması ve Suriye'deki durumu daha da istikrarsızlaştırabilecek her türlü adımdan kaçınması çağrısında bulunuyoruz" diye eklendi. (ANKA)

Tweets by mynet


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler