HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya Halep’te insani koridor açılmasına sıcak bakıyor

Ersin Arslan / Stockholm, 3 Aralık (DHA) – Rusya’nın Halep’in doğusunda Suriye Ordusu ile silahlı muhalif grupların çatışması nedeniyle mahsur kalan sivillere insani yardım ulaştırılması amacıyla dört insani koridor açılmasına sıcak baktığı belirtildi.

Uluslararası düzeyde, BM ile yakın işbirliği içerisinde çalışan Norveç Sığınmacılar Konseyi’nin Genel Sekreteri ve diplomat Jan Egeland dün İsviçre’nin Cenevre kentinde Suriye sorunun çözümü için toplanan Birleşmiş Milletler uluslararası özel grubunun toplantısından sonra İsveç televizyon kanalı SVT’ye açıklamalarda bulundu.

Jan Egeland yaptığı açıklamada Rusya’nın dört insani koridor açılmasına sıcak baktığını belirterek koridorların anlam ifade etmesi için savaşan bütün taraflarca kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Jan Egelund ‘‘Suriye ve müttefikleri koridorların güvenliğini ve sivillerin doğu Halep’i güvenli bir şekilde terk etmelerini garanti etmeli. Ayrıca silahlı muhalif gruplar da ateşkesi kabul edip, önerilen koridorlardan sivillerin çıkmasına müsaade etmeli.’’ diye konuştu.

Halep’teki durumla, doksanlı yıllarda Bosna’daki durumun benzerliğine dikkat çeken Jan Egelund ‘‘Pes etmiş değiliz. Doksanlı yıllardan ders çıkarıp, bunun tekrar etmesine izin vermemeliyiz.’’ dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler