HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Rusya, Hama ve İdlib'de hava saldırıları düzenledi'

Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya'nın Hama ve İdlib'de yoğun hava saldırıları düzenlediğini bildirdi. Gözlemevi'nne göre, Suriye ve Rusya, muhalilflere yönelik ortak saldırılara da başladı.

'Rusya, Hama ve İdlib'de hava saldırıları düzenledi'

Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya'nın Hama ve İdlib'de yoğun hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Saldırılarda, Suriye'nin batısındaki, kuzey-güney otoyoluna yakın kasabaların hedef alındığı belirtildi.

Gözlemevi, Suriye ordusunun ve müttefiki milis güçlerinin muhaliflere karadan saldırdığını, Rusya'nın da hava saldırıları ile rejim güçlerine destek verdiğini duyurdu.

Suriye ve Rusya güçlerinin, Suriyeli muhaliflere karşı ilk kez ortak saldırılar düzenlediği bildiriliyor.

TIKLAYIN: 'TÜRKİYE, SURİYE'DE KAYBETTİ'

İngiliz Reuters haber ajansı geçen hafta, Suriye ordusunun İran'ın da desteği ile muhaliflere yönelik büyük bir kara saldırısına hazırlandığını öne sürmüştü.

Suriye'de, İdlib vilayetinin önemli bir bölümü El Kaide'nin Suriye'deki kolu olan Nusra Cephesi ile diğer İslamcı güçlerin kontrolünde.

Rusya geçen hafta Suriye'de hava saldırılarına başlamıştı. Esad rejimi karşıtları ve Batılı ülkeler ise Rus saldırılarının diğer muhalif gruplar üzerinde odaklandığını söylüyor.

'ABD ve Rusya ortak saldırı ihtimalini değerlendiriyor'Öte yandan, Rus haber ajansları Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerinin Moskova'da Amerikalı askeri uzmanlarla görüşmeler yaptığını duyurdu.

Görüşmelerde Suriye'de ortak saldırılar düzenlenmesi fikrinin tartışıldığı bildiriliyor.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan ise şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ancak Washington yönetimi daha önce Suriye konusunda Rusya ile görüşmeler yapma niyetinde olduğunu bildirmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler