HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya ile ABD arasında tehlikeli yakınlaşma!

ABD Donanması'nın Avrupa Sözcüsü Kunze, 9 Mayıs'da Rusya'ya ait Su-27 uçağının Karadeniz'de ABD'ye ait P-8A Poseidon uçağına yedi metre kadar yakın bir mesafeden uçtuğunu belirtti. Rusya'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, Rus uçağının ABD uçağına güvenli bir mesafeden uçtuğu vurgulandı ve Rusya sınırına yaklaşılması yüzünden böyle bir olayın yaşandığı belirtildi.

Rusya ile ABD arasında tehlikeli yakınlaşma!

ABD Donanmasının Avrupa Sözcü Yüzbaşı Pamela Kunze, salı günü Karadeniz üzerinde bir SU-27 Rus jetinin, Rusya sınırına yaklaşan bir P-8A Poseidon Amerikan askeri uçağına engelleme yaptığını bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Yüzbaşı Kunze, iki uçağın birbirine 6 metre kadar yaklaştığını ancak söz konusu engellemenin "güvenli ve profesyonelce" olduğunu kaydetti.

"YAKINLAŞMA, GÜVENLİ OLARAK NİTELENDİRİLDİ"

Kunze, "Yakınlaşma P-8A'nın görev komutanı tarafından güvenli olarak nitelendirildi. Mesafe, bir engellemenin güvenli olup olmadığını tanımlamadaki faktörlerden sadece biridir." değerlendirmesini yaptı. Ayrıca Kunze, Rus uçağını SU-27 olarak ifade ederken, konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, uçağın SU-30 olduğunu belirtti.

'RUTİN BİR GÖREV' DENİLDİ

Amerikalı sözcü, söz konusu uçuşun uluslararası sularda rutin bir görev olduğuna dikkati çekerken, Rus Savunma Bakanlığı Amerikan uçağının Rusya sınırına yaklaşmakta olduğunu ve bunun üzerine engellendiğini vurguladı.

RUS JETLERİ TACİZ ETTİ

ABD'nin Avrupa Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tod Wolters, Rus jetlerinin NATO uçaklarını Karadeniz'de 10 Şubat günü dört defa taciz ettiğini açıklamıştı. Benzer şekilde son aylarda Baltık Denizi'nde de Amerikan ve Rus uçakları arasında zaman zaman yaklaşma ve engellemelerin olduğu ve bunların bölgesel güvenliği tehdit ettiği belirtiliyor.

AA


En Çok Aranan Haberler