HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya ilk kez deniz altından vurdu

Rusya, Akdeniz'deki denizaltıdan atılan Cruise füzeleriyle IŞİD'i vurdu.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu, Suriye'deki IŞİD hedeflerinin ilk kez Akdeniz'deki bir denizaltıdan fırlatılan Cruise füzeleriyle vurulduğunu açıkladı.

Russia Today'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu, önceki gün Suriye açıklarına ulaşan 'Rostov-on Don' isimli kilo sınıfı dizel-elektrikli denizaltıdan fırlatılan 3M-54 Kalibre Cruise füzelerinin Rakka'daki IŞİD'e ait mühimmat depoları ve bir mayın fabrikası ile petrol altyapısını tam isabetle vurduğunu bildirdi.

Geçen ayın sonlarında Suriye'deki hedefleri Akdeniz ve Hazar'daki su üstü gemilerinden atılan Cruise füzeleriyle vuran Rusya, bu amaçla ilk kez denizaltı kullanıyor.

Rusya'dan Türkiye açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisi Mariya Zaharova, Rus savaş gemisinin boğazdan geçişi sırasında bir askerin omuzunda füze taşımasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zaharova, "Sezar Kunikov"un boğazdan geçerken Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hiçbir maddesini ihlal etmediğini söyledi.

Yayınladığı yazılı açıklamayla olay hakkında bakanlığın görüşünü duyuran Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, “Ankara bu olayı nedense provokatif ve tehdit şeklinde algıladı. Büyükelçimiz Türkiye Dışişleri’ne çağrıldı ve Türk tarafının kaygıları kendisine iletildi” dedi.

Rus sözcü, “Askeri gemimiz Tsezar Kunikov, İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında Montrö Anlaşması’nın bir tek maddesini dahi ihlal etmemiştir. Güvertedeki silahlı askere gelince... Tümgemiler kendi güvenliği için uygun gördükleri önlemi almak durumundadır” ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler