HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya inkar etse de... Rus askerlerinden YPG bayraklı poz

Rusya'nın Afrin'de üs kuracağı yönündeki iddiaları yalanlamasının ardından, Rus ordusundaki askerlerin YPG bayrağıyla verdiği pozlar ortaya çıktı.

Rusya inkar etse de... Rus askerlerinden YPG bayraklı poz

Halep'teki Nevruz kutlamalarına katılan Rus askerleri, YPG bayraklarıyla poz verdi.

Bölgedeki Rus askerlerinin komutanı olan Tümgeneral Andrey Volkov ise koluna YPG arması taktı.

Fotoğraflar, Kürt sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

Esad rejimine yakın medya, Rus ordusunun Afrin'de üs kuracağını ve YPG'ye eğitim vereceğini bildiriyor. Son olarak Reuters haber ajansına konuştuğu ileri sürülen bir YPG sözcüsünün, Rus ordusunun Afrin'de bir üs kuracağına ilişkin açıklaması Türkiye gündeminde de oldukça büyük bir tepki toplamıştı.

RUSYA YALANLAMIŞTI

Rusya Savunma Bakanlığı, söz konusu haberleri önceki gün reddetmişti.

RUSYA'NIN YPG'YE İLK YAKINLAŞMASI DEĞİL...

Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ı ÖSO ile birlikte IŞİD'den (DEAŞ) temizlemesinin ardından bölgede dinamikler ve dengeler değişmiş; Türkiye'nin bir sonraki hedefini Menbiç olarak açıklamasının ardından, ABD ve Rusya yönünü Menbiç'e çevirmişti.

ABD askerlerinin Menbiç'e zırhlı araçlarla konuşlanmasının ardından, YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ÖSO ile arasında tampon bölge kurmak için kentin batısını Suriye rejimine bırakmıştı. Bu gelişmelerina rdından, Bölgede oldukça çarpıcı bir detay daha ön plana çıktı; Menbiç'teki Rus askerlerinin üniformalarının üzerinde, SDG'ye bağlı Menbiç Askeri Konseyi'nin arması olduğu görülmüştü.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler