HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya: Öldürülen siyasetçi için binlerce kişi yürüdü

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Cuma günü suikasta uğrayan eski Başbakan Yardımcısı, muhalif siyasetçi Boris Nemtsov için yapılan yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Göstericiler, 'Korkmuyoruz', 'Hepimiz Nemtsov'uz' sloganları attı.

Rusya: Öldürülen siyasetçi için binlerce kişi yürüdü

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Cuma günü suikasta uğrayan eski Başbakan Yardımcısı, muhalif siyasetçi Boris Nemtsov için binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş yapıldı.

Rusya bayrakları ve çiçeklerle yürüyen göstericiler "Korkmuyoruz" sloganları attılar.

Bazı göstericilerin Ukrayna bayrağı taşıdığı görüldü.

Ukrayna savaşına muhalefetiyle tanınan 55 yaşındaki Nemtsov, Kremlin Sarayı'nın yakınlarındaki bir köprüde yürürken, bir arabadan açılan ateşle öldürülmüştü.

Nemtsov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna politikasını protesto için bugün düzenlenmesi planlanan bir gösteriye öncülük edecekti. Ancak Nemstov'un ölümü üzerine Ukrayna eylemi iptal edildi, aynı noktada bir anma etkinliği düzenlenmesine karar verildi.

Kalabalık, Nemstov'un saldırıya uğradığı köprüye yürüdü.

Belediye yetkilileri, 50 bin kişilik bir gösteriye izin vermişti. Gösteriye kaç kişinin katıldığı ile açıklama yapılmadı. Ancak tahminler 16 bin ile 70 bin arasında değişiyor.

Putin'i Ukrayna'da 'anlamsız bir saldırganlık sergilemekle' suçlayan Eski Başbakan Yardımcısı yakın zaman önce verdiği bir mülakatta Ukrayna savaşa muhalefeti nedeniyle Putin tarafından öldürülmekten korktuğunu söylemişti.

Putin dün saldırıyı kınadı. Suikastı bir 'provokasyon' olarak niteleyen Putin, sorumuluların bulup cezalandıracaklarını söyledi.

Boris Nemtsov, 1990'larda eski lider Boris Yeltsin döneminde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Nemtsov, Nizni Novgrod valisi olduğu dönemde reform yanlısı çizgisiyle öne çıkmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler