HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya: Özür dilenmeden görüşmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Pazar günü Paris'te görüşme talebi Kremlin tarafından reddedildi. Putin'in danışmanı Yuri Uşakov, "Türkiye özür dilemeye hazır değilse Erdoğan'lagörüşmeyi reddediyoruz" dedi.

Rusya: Özür dilenmeden görüşmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Pazar günü Paris'te görüşme talebi Kremlin tarafından reddedildi.

Putin'in danışmanı Yuri Uşakov, "Türkiye özür dilemeye hazır değilse Erdoğan'la görüşmeyi reddediyoruz" dedi.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerden Putin'in Erdoğan'la görüşüp görüşmeyeceği sorusunun gelmesi üzerine Uşakov, "Türkiye'nin basit bir özür bile dilemekten kaçındığını görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamalarda, Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağı konusunda özür dilemeyeceğini, asıl özür dilemesi gerekenin hava sahası ihlali yapan Rusya'nın olduğunu söylemişti.

Petrol tartışmasıCumurbaşkanı Erdoğan bugün Bayburt'ta yaptığı konuşmada, Putin'in "IŞİD petrolü Türkiye'ye satıyor" iddiasına da yanıt verdi ve "DEAŞ'tan petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz" dedi.

Erdoğan dün de Türkiye'nin petrolünü başta Rusya olmak üzere şeffaf bir şekilde meşru kaynaklardan temin ettiğini ifade etmişti.

Putin'in Paris iklim zirvesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla Suriye konusunu ve Filistin'i görüşeceği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler