HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya Savunma Bakanlığı: Rusya ve Türkiye arasındaki bütün işbirliği kanalları kesildi

Rus Savunma Bakanlığı "Havada çatışmayı önlemek için kurulan kırmızı hat dahil Türk genelkurmayıyla tüm askeri ilişkiler askıya alındı" dedi

Rusya Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mevcut tüm kanallarının kesildiği ve Türkiye'de Karadeniz Filosu'nun eylemlerini koordine eden Rusya Deniz Filosu temsilciliğinin geri çekildiği bildirildi.

Rus Haber ajansı Ria Novosti’de yer alan habere göre Rusya Savunma Bakanlığı Temsilcisi İgor Konaşenkov, "Bugün Rusya Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mevcut bağlantıları kesildi. Bu sadece Suriye'de terör altyapısı tesislerini yok etme süresinde havadaki olayları önlemek için kurulan sıcak hattı etkilemeyecek" dedi.

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı Temsilcisi İgor Konaşenkov, Su-24 pilotunun kurtarıldığı bölgedeki terör örgütlerinin yok edildiğini bildirdi. Rus haber ajansı Ria Novosti’nin haberine göre Konaşenkov şu açıklamayı yaptı:

"Bizim pilotumuzun güvenliği sağlanınca belirli bölgeye uzun süre boyunca Rus uçakları tarafından ciddi atışlar yapıldı. Bölgede faaliyette olan teröristler ve diğer örgütler yok edildi."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler