HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya: Son 48 saatte Suriye’de 277 hedefi vurduk

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de operasyonları sürdüren Rus savaş uçaklarının "son 48 saatte Suriye'nin çeşitli kentlerinde teröristlere ait 277 hedefi vurduğunu" bildirdi.

Rusya: Son 48 saatte Suriye’de 277 hedefi vurduk

Gazetecilere açıklama yapan Konaşenkov "Son 48 saatte Suriye'deki Rus jetleri gerçekleştirilen 85 sorti neticesinde Halep, Halep, Şam, Lazkiye, Hama, Humus ve İdlib'de IŞİD'e ait 277 hedefi vurdu" dedi.

"MUHALİFLERDEN İSTİHBARAT ALDIK"

Rusya'nın havadan desteği ile, Suriye ordusunun Salı günü Halep'te stratejik öneme sahip Kuveyres Hava Üssü'nde IŞİD kuşatmasını kırdığını ifade eden Konaşenkov, Sputniknews'in yansıttığı açıklamasında iki yıldır IŞİD kuşatması altında olan üssün çevresindeki terörist hedeflere ve sığınaklara dair Suriyeli muhaliflerin temsilcilerinden aldıkları istihbaratın, Bağdat'taki istihbarat merkezinden de doğrulandığını kaydetti.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Su-24M jetlerinin Şam'ın Tadmur kasabasında gerçekleştirdiği saldırı sonucu IŞİD'e ait bir cephaneliğin ve dört zırhlı aracın imha edildiğini söylediği açıklaması sırasında Rus jetlerinin "Humus'un Mahin köyü yakınlarında Su-24 jeti El Nusra'ya ait büyük bir yer altı mühimmat deposunu vurdu" dedi. Sözcü, Su-24 jetinin Hama'da da El Nusra'ya ait bir havan topu deposunu da imha ettiğini belirtti. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler