HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya Suriye’deki güçlerini azaltıyor

Rusya, Suriye’deki kuvvetlerini azaltma kararının ilk adımını attıklarını açıkladı. İşte Rusya lideri Vladimir Putin'in o talimatı...

Rusya Suriye’deki güçlerini azaltıyor

Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin şu anki Genelkurmay Başkanı ve Rusya Savunma Bakanlığı'nın Birinci Başkan Yardımcısı Valery Gerasimov, Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin’in gözetimi ve kararı doğrultusunda Suriye’deki kuvvetlerini azaltma kararının ilk adımını attıklarını açıkladı.

Buna göre Amiral Kuznetsov gemisi Suriye sularından ayrılan ilk uçak gemisi olacak.

S-300 VE S-400 FÜZE SİSTEMLERİ SURİYE'DE KALACAK

Rusya’nın Suriye’deki operasyonları yürüten komutan Andrei Kartapalov Kuznetsov uçak gemisi ve Pyotr Velikiy kruvazörüne çekilirken koruma amaçlı hava kuvvetlerinin de eşlik edeceğini belirterek, S-300 VE S-400 füze sistemlerinin ülkede kalacağını açıkladı.

Gerasimov, bu kapsamda ilk olarak Amiral Kuznetsov uçak gemisi ve beraberindeki savaş gemilerinin bölgeden ayrılacağını ifade etti.

Rusya'nın Suriye'deki güçlerinin komutanı Andrey Kartapolov, Amiral Kuznetsov gemisinin Suriye kıyılarında bulunduğu 2 ay süresince, bin 252 hedefe 420 uçuş gerçekleştirildiğini belirtti.

Rusya'nın, Suriye'nin Akdeniz sahil kenti Tartus'ta bulunan deniz üssündeki uçak gemisi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'de 30 Aralık'ta Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde başlayan ateşkesin ardından Suriye'deki Rus askeri varlığının azaltılmasını istemişti.

PUTİN, 'SURİYE'DE BARIŞ SAĞLANINCA ASKERİ KUVVETLERİ ÇEKECEĞİZ' DEMİŞTİ

İngiliz The Guardian Gazetesi’nde yer alan habere göre Putin 29 Kasım’da Suriye’de barışın sağlanması halinde askeri kuvvetlerini ülkeden çekmeye başlayacağını açıklamıştı.

Rusya Mart 2016’da ise kısmi bir şekilde kuvvetlerini çekmeye başlamış fakat Suriye’deki çatışmaların şiddetlenmesi sonucu bundan vazgeçmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler