HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya: Türkiye S-400 füzeleri için kredi istedi

Rus devlet savunma şirketi Rostec’in Genel Müdürü Çemezov, Türkiye-Rusya S-400 uzun menzilli hava savunma sistemleri görüşmeleri kapsamında Türkiye'nin Rusya’dan kredi talebinde bulunduğunu söyledi.

Rusya: Türkiye S-400 füzeleri için kredi istedi

Türkiye ile Rusya arasında S-400 uzun menzilli hava savunma sistemleri görüşmelerine ilişkin, Rusya devlet televizyonu “Russia-24” kanalına konuşan Rosteh savunma sanayii kuruluşu BaşkanıSergey Çemezov, Ankara’nın füze alımında ciddi niyet sergilediğini ve anlaşma için Rusya’dan kredi talebinde bulunduğunu öne sürdü.

Sputniknews'in haberine göre, “Ankara, savunma sanayi alanında Moskova ile işbirliği konusunda ciddi adımlar atıyor" diyen Çemezv şöyle konuştu:

Aralarında S-400 hava savunma füzelerinin de yer aldığı silah alımı hakkında Türkiye ve Rusya maliye bakanları arasında görüşmeler devam ediyor. Türkiye bu silahları Rusya’nın açacağı kredi ile almak istiyor. Dolayısıyla Rusya’nın Türkiye’ye verebileceği kredi miktarı belirlendiğinde somut silah anlaşmasının imzalanması sürecine geçilecek” dedi. S-400 füze sistemlerinin alımı konusu 10 Ağustos 2016’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki ikili görüşmede gündeme gelmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler