HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya Türkiye'ye nota verdi

Rusya, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak Türkiye'ye nota verdi.

Rusya Türkiye'ye nota verdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Moskova'daki Büyükelçiliği'nin askeri ataşesinin Bakanlık'a çağrıldığı ve kendisine protesto notası verildiği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Türk Hava Kuvvetleri'nin Rus uçaklarına karşı tavrını dostani bulmuyoruz" ifadeleri kullanılırken "Karşılık için seçenekleri değerlendiriyoruz" denildi

Türkiye ile tüm temasların durdurulmasını teklif etti

Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası Komite Başkanı Konstantin Kosaçev, Rusya'nın Türkiye ile Su-24 tipi uçağın düşürülmesi sebebiyle tüm devletlerarası temaslara geçici olarak son vermesi gerektiğini bildirdi. Kosaçev konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, "Rus-Türk ilişkilerinde yıllardır biriken her şey bir anda yok edildi. Güven ve partnerlik. Güvensizlik ve düşmanlık geri döndü" ifadesini kullandı. Kosaçev, Türkiye'nin özür dilemesini beklemediklerini ve Moskova'nın küresel terör karşıtı koalisyonundaki partnerlerinden tepki beklediklerini belirtti. Kosaçev, "Türkiye ile tüm devletlerarası temasları daha iyi zamana kadar iptal etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Putin'den çok sert açıklamalar

Ürdün'de Kral Abdullah ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rus uçağının Suriye'de düşürülmesi olayı terörle mücadele çerçevesinin dışına çıkıyor. Sırtımızdan bıçaklandık" sözlerini kullanmıştı.

Vladimir Putin, uçağın Suriye topraklarında, Türkiye sınırından 4 kilometre ileride bir bölgeye düştüğünü, saldırı esnasında, 6 bin metre yükseklikte ve Türkiye topraklarından 1 kilometre uzaklıkta bulunduğunu belirterek, "Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık" savını dile getirmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler