HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya Türkiye'yi 'kanal' operasyonuna davet etti

Rusya, Türkiye'yi 2015 yılının ikinci yarısında düzenlenecek antinarkotik operasyonu 'Kanal'a katılmaya davet etti.

Rusya Türkiye'yi 'kanal' operasyonuna davet etti

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı İgor Morgulov, Rusya'nın Türkiye, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne 2015 yılının ikinci yarısında düzenlenecek antinarkotik operasyonu 'Kanal'a katılmalarını teklif etti.

Afganistan ve çevresinde istikrarın sağlanması amacıyla Pekin'de yapılan 'İstanbul Süreci Dördüncü Dışişleri Bakanları Konferansı'nda konuşan Morgulov, "Yeni bir girişim olarak, Antinarkotik çalışma grubu partnerlerimiz olan Türkiye, Hindistan ve Birleşik Arap Emirliklerini Kanal operasyonuna davet ediyoruz. Bu operasyonun 2015 yılının ikinci yarısında Rusya'da düzenlenmesi planlanıyor" dedi.

Afganistan'da istikrarın sağlanması için Afganistan ve komşuları başta olmak üzere bölgenin tüm ülkelerini birleştiren Şanghay İşbirliği Örgütü'nün kullanılması gerektiğini dile getiren Bakan Yardımcısı, "Bilindiği üzere Mart ayında İstanbul Süreci kapsamında Rusya seminar düzenledi ve partnerlerine işbirliği projeleri sundu.Başta Çinli ve Türk uzmanlar olmak üzere partnerlerimizle yaptığımız işbirliği sayesinde İstanbul Süreci çerçevesinde kontrollü teslimat uygulamasını gerçekleştirebildik" diye konuştu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler