HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya ve ABD'den kritik 'Suriye hava sahası' anlaşması

İzvestiya gazetesi, Rusya Dışişleri kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Rusya'nın, ABD'nin ricası üzerine, tarafların uçaklarının Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önleyen memorandumu yeniden yürürlüğe soktuğunu belirtti. Dışişleri kaynağının "Washington, Suriye hava sahasında istenmeyen olayların yaşanmasını önleyecek mekanizmanın yeniden çalışmaya başlaması için ricada bulundu" dediği kaydedildi.

Rusya ve ABD'den kritik 'Suriye hava sahası' anlaşması

Bir diğer Dışişleri kaynağına dayandırılan bilgiye göre ise, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ricası üzerine tarafların uçaklarının karşı karşıya gelmesini engelleyecek memorandumun 13 Nisan'da yeniden yürürlüğe sokulduğu ileri sürüldü.

Rus siyasetçilerin konuya ilişkin," Washington'ın bu adımı atması gerekiyordu çünkü Rus tarafıyla koordinasyon olmaması olumsuz sonuçlara yol açabilirdi" dediği belirtildi.

MOSKOVA ASKIYA ALMIŞTI

Söz konusu memorandum, ABD'nin 7 Nisan'da Humus yakınlarındaki bir hava üssüne 59 Tomahawk füzesi ile gerçekleştirdiği saldırı sonrasında, Moskova tarafından durdurulmuştu.

Moskova, tarafların orduları iletişim kurulması için oluşturulan 'kırmızı hattı' da askıya almıştı.

Memorandum, her ikisi de Suriye'deki terörist IŞİD gruplarına hava operasyonları düzenleyen Rusya ve ABD'nin uçaklarının karşı karşıya gelmesini önlemek için Ekim 2015'te imzalanmıştı.


En Çok Aranan Haberler