HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'da bir saldırı daha

Rusya dünkü metro saldırısının ardından bugün de terör şokuyla sarsıldı; Astrahan'da polis aracına yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Rusya, St. Petersburg metrosuna yönelik bombalı terör saldırısının şokunu yaşarken bir saldırı haberi de ülkenin güneyindeki Astrahan bölgesinden geldi. İki polisin hayatını kaybettiği saldırının bir grup radikal İslamcı terörist tarafından yapıldığı belirtildi. Bu arada gelen terör ihbarları nedeniyle metrolar art arda kapatılıyor.

Astrahan Valiliği'nden yapılan açıklamada, Pazartesi akşam saatlerinde bir polis aracına yönelik silahlı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Valilik, saldırıda iki polisin hayatını kaybettiğini ifade ederken, saldırının bir grup radikal İslamcı terörist tarafından gerçekleştirildiği duyuruldu.

TERÖR İHBARI YAĞIYOR, ALARM EN ÜST SEVİYEDE

Rusya'dan arka arkaya gelen son dakika haberlere göre; St. Petersburg'da ihbarlar var. Metrolar kapatılıyor, halk panik halinde. Güvenlik birimleri alarm halinde gelen terör ihbarlarını değerlendiriyor.

PATLAMANIN OLDUĞU METRO YENİDEN KAPATILDI

Rusya'da St. Petersburg metrosunda yer alan Sennaya Ploşad istasyonunun, bomba ihbarı içeren bir telefon alınması nedeniyle yeniden kapatıldığı belirtildi.

RİA Novosti'nin haberine göre, Sennaya Ploşad istasyonu, kimliği belirlenemeyen bir kişinin telefon edip istasyonda bomba olduğunu söylemesi ardından kontrol edilmek üzere giriş ve çıkışlara kapatıldı. Trenler bu istasyonda durmadan ilerliyor.

DÜN DE RUSYA'DA METRO KATLİAMI YAŞANMIŞTI - İŞTE DÜNKÜ SALDIRIYLA İLGİLİ ORTAYA ÇIKAN AYRINTILAR

Rusya'daki metro saldırganının kim olduğu ortaya çıktı. 11 kişinin öldüğü metro saldırısını gerçekleştiren saldırganların birinin kimliğinin belirlendi.

Kırgızistan güvenlik birimleri, Saint Petersburg saldırganının Kırgızistan doğumlu Ekbercan Celilov (Akbarzhon Jalilov) olduğunu duyurdu, ancak ayrıntı vermedi.

EN SON 7 YIL ÖNCE METRO SALDIRISI OLMUŞTU

Rusya'da daha önce de metro istasyonları saldırıya hedef olmuştu. 2010 yılında Moskova metrosunun yoğun olduğu dakikalarda gerçekleşen patlamada, 39 kişi can vermişti. Ülkedeki son büyük terör saldırıları ise, Aralık 2013'te Volgograd kentinde gerçekleşmişti. İntihar bombacıları bir otobüs ve tren istasyonunda kendilerini havaya uçurmuş, saldırılarda 35 kişi yaşamını yitirmişti.


En Çok Aranan Haberler