HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya’da çoğu Türk 350 işçi zehirlendi

Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki bir inşaat firmasında çalışan ve içinde çok sayıda Türk'ün de bulunduğu 350 kişi zehirlendi. İşçilerin öğle yemeğinde verilen tavuk etinden zehirlendiği öğrenildi.

İnşaatını IC Ictas – Astaldi şirketinin üstlendiği Pulkova-3 Havalimanı'nda çalışan Türk, Tacik ve Azeri işçiler yemeğin ardından rahatsızlandı. Bunun üzerine yaklaşık 350 işçi otobüslerle ve ambulanslarla Botkina Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanların büyük bir kısmı ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

Yemekten zehirlenenlerin sayısının fazla olması yüzünden doktorların hastaları grup halinde hastaneye aldıkları gözlendi.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansına açıklama yapan IC Ictas – Astaldi Dış İlişkiler Müdürü Bülent Öztürk, hastaneye kaldırılanlardan yaklaşık 15'inin durumunun ağır olduğunu söyledi. İşçilerin hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade eden Öztürk, "İşçilerin yemeklerini bir Türk firması karşılıyordu. Malesef, firmanın sahibi de hastaneye kaldırılanlar arasında.” şeklinde konuştu.

İşçilerden Aydın İltır, verilen öğle yemeği menüsünün, çorba, tavuklu patates ve elmadan oluştuğunu söyledi. Ildır, tavuğun tadının kendisine tuhaf geldiği için yemediğini belirtti.

Türk inşaat firması IC İçtaş ve İtalyan inşaat grubu Astaldi ortak girişimi, Rusya'nın dördüncü büyük havalimanı olan St. Peterburg'daki Pulkovo Havalimanı'nın genişletilmesi için açılan ihaleyi 1,2 milyar avroya kazanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler