HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'da maden faciası

Rusya'nın kuzeybatısındaki madende metan gazı sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 18'e yükseldi.

MOSKOVA (A.A) - Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Komi Cumhuriyeti Vorkutinskaya Madeni'nde 800 metre derinlikte meydana gelen kazada ölen 18 madenciden 10'un cansız bedenlerine ulaşıldığı kaydedildi.

Rusya Olağanüstü Haller Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, patlamanın meydana geldiği bölgede 23 madencinin çalıştığı, 3'ü yaralı 5 işçinin sağ olarak kurtarıldığı, göçük altında kalan 18 kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi.

Yetkililer, göçükten 10 işçinin cesedinin çıkarıldığını, 287 kişi ve 79 araçtan oluşan kurtarma ekibinin diğer cesetlere ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Olağanüstü Haller Bakanı Vladimir Puçkov ve çok sayıda yetkilinin bölgeye hareket ettiği, olayla ilgili soruşturma açıldığı bildirildi.

Bölgeye, yaralı ve ölen işçilerin ailelerine yardımda bulunmak amacıyla gittiğini belirten Puçkov, ölen madencilerin ailelerine 2 milyon ruble yardım yapılacağını belirtti.

-Vorkutinskaya Madeni-

Rusya'nın kuzeybatısındaki Komi Cumhuriyeti'nde yer alan Vorkutinskaya Madeni, 1973 yılında üretime başladı. Vorkut-Ugol şirketine ait kömür madeninin yıllık üretim kapasitesi 1,8 milyon, toplam kömür rezervi ise 40 milyon ton.

Vorkutinskaya Madeni'nde meydana gelen patlama sırasında madende toplam 259 işçinin çalıştığı, kazanın meydana geldiği bölgede ise 23 işçinin bulunduğu bildirilmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler