HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'daki metro saldırısında flaş gelişme! 1 gözaltı

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), St. Petersburg metrosundaki terör saldırısını gerçekleşitren Ekbercan Celilov'la bağlantılı, Orta Asyalı bir kişinin Moskova'da gözaltına alındığını açıkladı. FSB, patlayıcı maddelerin sevkiyatını gerçekleştirdiği üzerinde durulan Ermatov hakkında terör saldırısıyla ne kadar ilişkili olduğuna dair soruşturma yürütüldüğünü vurguladı.

FSB'den yapılan açıklamada, Rusya Soruşturma Komitesi'nin talimatı doğrultusunda düzenlenen operasyonda 3 Nisan'da düzenlenen St. Petersburg saldırısının faili Ekbercan Celilov'la bağlantısı bulunan M. Ermatov adlı kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

3 Nisan'da St. Petersburg metrosunda terör saldırısı düzenlenmiş, sonucunda canlı bomba da dahil olmak üzere 16 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı canlı bomba Celilov'un hazırladığı tespit edilmişti. Aynı metro hattının bir başka istasyonunda üzerinde 1995 doğumlu Celilov'un DNA'sının bulunduğu patlayıcı etkisiz hale getirilmişti. Patlamanın ardından terörle mücadele soruşturması açılmış ve kentte üç gün yas ilan edilmişti.

Günde 2 milyon yolcu tarafından kullanılan St. Petersburg metrosunda daha önce hiç saldırı düzenlenmemişti. Ancak Rusya'nın ulaşım ağı daha önce benzer saldırıların hedefi olmuştu.

2010 yılında Moskova metrosuna düzenlenen çifte intihar saldırısında 38 kişi yaşamını yitirmişti.

Bir yıl sonra da Moskova ile St. Petersburg arasındaki yüksek hızlı trende bir bombanın patlaması sonucu 27 kişi yaşamını yitirmiş ve 130 kişi de yaralanmıştı.

Her iki saldırıyı da radikal İslamcı gruplar üstlenmişti.

(Sputnik)


En Çok Aranan Haberler