HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan 4 McDonald's restoranı için kapama kararı

Rusya'nın tüketicileri koruma ajansı 4 restoranın kapatılmasına gerekçe olarak "hijyen standartlarına uyulmamasını" gösteriyor. Batı ise son adımı "Rusya'nın yeni bir propaganda girişimi" olarak yorumlanıyor.

Rusya'dan 4 McDonald's restoranı için kapama kararı

Rusya'nın tüketici güvenliği ajansı gıda standartları incelemelerini gerekçe göstererek dört McDonald's restoranının kapatıldığını açıkladı.

Denetim ajansı Rospotrebnadzor, Moskova'daki kapatılan restoranların 'birçok hijyen standardını tutturamadığını' iddia etti.

McDonald's'tan yapılan açıklamada ise tüm müşteri şikayetlerinin büyük bir dikkatle incelendiği ifade edildi ve "güvenli ve kaliteli ürünleri müşterilerimize sunmak her zaman önceliğimizdir" dendi.

Moskova dışındaki bazı McDonald's restoranlarında da incelemeler yapıldığı belirtiliyor.

Rusya'daki McDonald's restoranlarında artan denetimler ve geçici kapamalar Moskova ve Washington'un arasının Ukrayna politikaları nedeniyle açıldığı bir döneme denk geldi.

BBC'nin Moskova muhabiri Daniel Sandford, Kremlin'in kriz dönemlerinde Gürcistan'dan şarap ithalatını, Ukrayna'dan peynir alınmasını ve Polonya'dan elma ithalatını yasakladığını hatırlatıyor.

Geçen hafta, Rusya Avrupa Birliği'nin (AB) yaptırımlarına misilleme olarak AB ülkelerinden taze sebze - meyve ithalatını yasakladığını açıklamıştı.

Temmuz ayında Rusya'nın tüketici güvenliği ajansı McDonald's restoranlarına karşı bir dava açmış ve bazı ürünlerin satıştan kaldırılmasını istemişti.

'Propaganda'McDonald's açıklamasında ise, "Rusya'daki operasyonlarımızda başarılı olmaya ve çalışanlarımıza iyi imkanlar sunmaya devam edeceğiz" dendi.

Financial Times gazetesinin eski Moskova bürosu şefi Quentin Peel BBC'nin sorularını yanıtlarken Rusya'nın yürüttüğü denetim ve kapama eylemlerini 'propaganda' olarak tanımladı.

Peel, "Alınan karar çok önemli çünkü McDonald's Batı'nın önemli sembollerinden birisi. Ayrıca Rusya'da devasa bir tedarik zinciri oluşturmuşlardı. Rusya'da yaklaşık 300 McDonald's restoranı var ve çok sayıda kişiye istihdam sağlıyorlar" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler