HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan Atatürk Havalimanı saldırısı ile ilgili açıklama

Rusya'dan yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen saldırının Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerine yönelik olduğu ifade edildi.

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komite Başkanı Konstantin Kosaçev, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının Türkiye'nin, Rusya ve İsrail ile ilişkilerini düzeltmeye çalışmasına karşı olduğunu bildirdi.

Türk hükümetinin terör saldırısından IŞİD'in sorumlu olduğunu öne sürmesinin en yüksek ihtimal olduğunu belirten Kosaçev konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Terör saldırısının Türk hükumetinin Rusya ve İsrail ile ilişkilerini düzeltme çabalarına yönelik olduğu ortada. Türkiye'yi başta Rus diplomatların önderliğinde oluşturulan tek terör karşıtı cephesine katılmaması için uyarıyorlar" ifadesini kullandı.

Saldırının şiddeti gün ağırınca ortaya çıktı | TIKLAYIN

Senatör terörün Rus ve Türk liderlerinin diyaloğunu bozmayacağını, aksine yakınlaştıracağını belirterek, "Her şeye rağmen Türk halkıyla bugün birlik içerisindeyiz" dedi.

Kosaçev olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

PUŞKOV'DAN BAŞSAĞLIĞI

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Tüm dünyadaki terör saldırılarının kurbanları suçsuz insanlardır. Rusya'dan, İstanbul, Brüksel ve Paris'i anlıyoruz. Başımızı eğiyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Unutmuyoruz."

RUS BASINI OLAYA GENİŞ YER AYIRDI

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırı Rus basınında da büyük yer buldu. Bir çok basın kuruluşu yaşanan olayları canlı olarak okuyucu ve izleyicisi ile paylaşırken, Rossiyskaya Gazeta yaralılar arasında bir Rus vatandaşı da olduğunu bildirdi.

ROSSİYSKAYA GAZETA: İSTANBUL'DAKİ PATLAMADA RUS VATANDAŞI DA YARALANDI

Rossiyskaya Gazeta kaynakları Atatürk Havalimanı'ndaki patlamada yaralananlar arasında Rus vatandaşı olduğunu bildirdiler. Haber kaynağı hastaneye götürülen bir Rus vatandaşı olduğunu belirtilirken, Bahçelievler'de bir kliniğin bilgileri doğruladığını yazdı.Ren Tv: Blogcular Tataristanlı bir grup genç dansçı patlamalar sırasında İstanbul havaalanında olduğunu bildirdi.

RİA NOVOSTİ: İSTANBUL'DA SERİ PATLAMALAR

Rus resmi haber ajansı Ria Novisti "İstanbul'da seri patamalar" başlığı ile verdiği haberde yaşanan gelişmeleri anlık olarak veriyor.Rusya Ankara Büyükelçiliği Basın Sözcüsü İgor Mityakov, Rus vatandaşlarının yaşanan patlamalarda zarar gördüğüne ilişkin bilginin kendilerine ulaşmadığını bildirdi.İnterfax: İstanbul'daki havaalanı patlamasında ölenlerin sayısı 50 civarına yükseldi Haber ajansı daha önce İstanbul valisinin 28 ölü 60 yaralı olarak açıkladığı sayının değiştiğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının 50 civarına yükseldiğini yazdı.

PUTİN'DEN TÜRK HALKINA BAŞSAĞLIĞI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısı nedeni ile Türk halkına başsağlığı diledi.Putin, Rus ve Alman öğrenciler ile bir araya geldiği toplantıda, "Üzgünüz, dün akşam yaşanan saldırıda hayatını kaybedenler içinbaşsağlığı diliyoruz" dedi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler