HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan bölgede dengeleri değiştirecek adım

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı rejim kuvvetleri muhaliflere karşı üstünlük sağlarken, Suriye’nin, kendisine her platformda destek veren Rusya’dan borç talebinde bulunduğu belirtiliyor.

Rusya'dan bölgede dengeleri değiştirecek adım

Suriye’de iç savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Rusya’da bulunan Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la Moskova’da bir araya geldi. Cenevre konferansı, silah anlaşmaları ve diğer sorunların ele alındığı belirtilen görüşmede, Suriye heyetinin Moskova’dan kredi talebinde bulunduğu öğrenildi.

RAKAM KONUSU BELLİ DEĞİL

Lavrov’la görüşmesi sonrası basına konuşan Cemil, "Rusya’dan borç alınması konusunu müzakere ettik. Ümit ediyorum yıl sonuna kadar parametreler netleşir. Ancak, rakamlar konusunda bir şey demek için henüz erken" dedi. Kredi şartlarının Rusya tarafından kabul edilip edilmeyeceği ile ilgili bir soruya Cemil, “Ümit ediyorum karşılığını vermekle yetindi.

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Rusya ile Suriye arasında S-300 hava savunma füze sistemlerinin teslimatıyla ilgili anlaşmasının yürürlükte olduğunu söyledi.
Rusya’nın Suriye’ye yönelik tüm anlaşmaları yerine getirmeyi sürdürdüğünü kaydeden Cemil, görüşmede S-300’lerin sevkiyatı konusunu ele almadıklarını belirtti. Rusya, daha önce S-300 anlaşmasının yasal olduğu ve anlaşmanın iptal edilmediği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, S-300’lerin henüz Suriye’ye verilmediğini ifade etmişti. Rusya, Suriye’ye 6 adet S-300 füze savunma sistemi ve 144 adet füze vermeyi taahhüt etmişti. (Star)

Dünya haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler