HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan bomba iddia! 2 kanlı örgüt anlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus Savunma Bakanlığı'nın, DEAŞ'ın Rakka'dan çıkmak için terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG öncülüğündeki DSG ile anlaştığı yönündeki açıklamasının güvenilir verilere dayandığını söyledi. Lavrov, dahası söz konusu bilginin yansımasından sonra DEAŞ'lı teröristlerin Rakka'dan çıkarak Palmira'ya hareket ettiğini, Rus hava kuvvetlerinin ise bilgi doğrultusunda teröristleri vurduğunu söyledi.

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre Zambiya Dışişleri Bakanı Harry Kalaba ile Moskova'da ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov'a Savunma Bakanlığı'nın açıklaması soruldu.

LAVROV: BİLGİLER GÜVENİLİR KAYNAKLARA DAYANIYOR

Lavrov, "Duyduğum kadarıyla DSG (Ana omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri), Savunma Bakanlığı'nın 'DSG'nin, IŞİD militanlarının Rakka'dan Palmira'ya yönüne doğru geçmesi için bir koridor temin edilmesi konusunda IŞİD ile anlaşma yaptığı' yönündeki açıklamasını reddetti. Ancak Rusya Savunma Bakanlığı, söz konusu bilgiyi teyit etti. Bu bilgi, güvenilir verilere dayanıyor. Dahası, söz konusu bilgi kamuoyuna yansıdıktan hemen sonra IŞİD militanları Rakka'dan çıkarak, Palmira'ya doğru hareket etti" dedi.

'RUSYA GÖRDÜĞÜ HER YERDE VURACAK'

Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin elde edilen bilgi doğrultusunda Palmira'ya hareket eden DEAŞ'lı teröristleri vurduğunu belirten Lavrov, "DEAŞ militanları Suriye'nin neresinde görülürse görülsün, adım atacağız. Gerek militanlar, gerek üsleri, gerekse de eğitim kampları meşru hedeflerdir" diye vurguladı.

'KOORDİNASYON EKSİKLİĞİNE İŞARET EDİYOR'

Lavrov, DEAŞ konvoyunun Rakka'dan çıkmasının Suriye'de terörle mücadele eden taraflar arasında koordinasyon eksikliği olduğununa delil oluşturduğunu belirtti. ABD'nin Rakka planını değiştirdiği ve kenti kuşatarak DEAŞ'lı teröristlerin kurtulmasını engelleyeceğini kaydeden Lavrov, ABD'nin uygulamalarını 'izleyip göreceklerini' söyledi.

Öte yandan Sputnik'in haberine göre Lavrov, Suriyeli Kürt siyasi temsilcilerinin Cenevre görüşmelerine davet edilmediğini aktardı, bazı katılımcıların engellemeye çalıştığını söyledi, "Kürtler olmadan terörle mücadele etmek ve Suriye'nin anayasal sistemini istişare etmek imkansız" dedi.

"132 ARAÇ YOK EDİLDİ"

Sputnik'e verdiği demeçte, DEAŞ'ın Rakka'dan çıkmak için DSG ile anlaştığını belirten Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, "Kürtler, teröristler için güneyde bir güvenli koridor açarak, kentten sorunsuz çıkmalarını sağlamak istedi. Ancak Rus Uzay Hava Kuvvetleri bu manevrayı önlemeyi başardı" demişti.

Kaynak, Rakka'dan Palmira yönüne giden DEAŞ konvoyuna yönelik düzenlenen hava saldırısında 32 araç ile 120'den fazla teröristin yok edildiğini belirtmişti.

BBC DE DUYURDU

BBCTürkçe'nin haberinde ise "Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, bakanlığın televizyon kanalı Zvezda TV'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, 'IŞİD liderlerinin Rakka'dan çıkıp Palmira'ya ilerlemek için, güvenli koridor oluşturulması' konusunda Kürt komutanlarla anlaştığını bildirmişti" denildi.


En Çok Aranan Haberler