HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan Halep tasarısına veto

Rusya, Fransa'nın Halep'te Suriye Ordusu'nun operasyonlarının durdurulmasına yönelik tasarısını veto etti.

Rusya'dan Halep tasarısına veto

AA: Rusya, Halep'te çatışmaların durmasını ve askeri uçakların kent üzerinde uçmasına son verilmesini içeren BM Güvenlik Konseyi karar tasarısını veto etti.

rt.com'da yer alan haberde, Rusya'nın Birleşmiş Milletler Elçisi Vitaly Churkin yaptığı açıklamada, Güvenlik Konseyi üyelerinin de bildikleri gibi tasarının baştan geçmeyeceğinin belli olduğunu söyledi. Churkin, yapılması gereken şeyin radikal grupların baltaladığı Suriye'deki barış görüşmelerinin tekrar başlatılması olduğunu söyledi.

Tasarıda, Suriye'deki durumun koordineli bir biçimde izlenmesi ve Halep'te taraflar arası ateşkesin sağlanmasına yönelik maddeler yer alıyor. Tasarıdaki en önemli maddelerden biri Suriye ve Rusya'nın Halep'in doğusunda gerçekleştirdiği operasyonların durdurulması. Ancak, Suriye ve Rus yetkililer tarafından yapılan açıklamada, operasyonların cihatçı terör örgütlerine karşı yapıldığı vurgulanmakla birlikte, Halep'te bulunan cihatçıların sivilleri kalkan olarak kullandıkları ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad tarafından yapılan açıklamada da, Halep'te bulunan sivillerin güvenli bir biçimde çıkmaları için gerekli tedbirleri alacaklarını, silahlı unsurların da istemeleri halinde Halep'ten çıkmalarına izin verileceğini söylemişti.

HM

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler