HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan 'kimyasal saldırı' görüntülerine ilişkin açıklama

Rusya, Suriye Ordusu tarafından yapıldığı iddia edilen kimyasal saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Kremlin Sözcüsü Peşkov tarafından yapılan açıklamada 'jet hızı'yla Esad yönetiminin suçlandığı saldırının bir kimyasal saldırı olmadığı, aksine kimyasal silah bulunan bir deponun vurulması olayı olduğu ifade edildi.

Rusya'dan 'kimyasal saldırı' görüntülerine ilişkin açıklama

Rusya'dan yapılan açıklamada, Suriye'de yapıldığı iddia edilen 'kimyasal saldırıya' ilişkin kanıtların sunulacağı ifade edildi.

Kremlin Sözcüsü Dimirti Peşkov, konuyla ilgili açıklama yaptı. Peşkov, Suriye'nin İdlib (Çoğunlukla el Kaide'nin Suriye kolu olan el Nusra'nın olduğu şehir) kentinin güneyinde yapıldığı iddia edilen saldırıyla ilgili ellerinde kanıtlar olduğunu belirtti. Peşkov, Suriye Ordusu'nun bölgede hava saldırısı düzenlediğini ifade ederek, bölgede bulunan bir deponun vurulduğunu, vurulan deponun kimyasal silah üretiminde kullanıldığını söyledi.

Zaharova: Batı medyası haddinden fazla aceleci

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İdlib kentinde meydana geldiği iddia edilen kimyasal saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Zaharova, Batı basınının kimyasal silahlar konusunda Şam'ı suçlamakta haddinden fazla aceleci davrandığını söyledi. Zaharova, İngiltere, Fransa ve ABD'nin, Suriye hükümetinin düzenlediğini belirttikleri kimyasal silah saldırısıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunacakları karar tasarısının gerçek olmayan verilere dayandığını ifade etti.

"Sürekli sahte haber yayıyorlar"

Sputnik'te yer alan haberde ise Zaharova, ABD ve diğer ülkelerin BMGK'ya getirdiği İdlib tasarısının "tamamen sahte haberlere" dayandığını söyledi.

Zaharova, Suriye İnsan hakları Gözlemevi (SOHR) ve Beyaz Miğferler'in güvenilir kaynak sayılamayacağını, bu grupların sürekli olarak sahte haberler yayarken yakalandıklarını kaydetti.

Rusya'nın Suriye'deki kimyasal silahlara dair karar tasarısını "kategorik olarak reddettiğini" belirten Zaharova, Batı tarafından hazırlanan tasarının "Suriye karşıtı" doğasına dikkat çekti ve bu tasarının müzakere sürecini imkansız hale getirme riski taşıdığını vurguladı.

Zaharova, kimyasal iddiaları için de tam teşekküllü bir soruşturma istedi.

HM


En Çok Aranan Haberler