HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan olay yaratan gözaltı görüntüleri

Rusya'da geçtiğimiz günlerde bir Rus genci öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Azeri asıllı Orhan Zeynalov'un yakalanma görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde Rus özel kuvvetlerinin Zeynalov'u önce darp edip sonra da yaka paça İçişleri Bakanı'nın huzuruna çıkarması tartışma yarattı.

Başkent Moskova'nın güneyinde geçtiğimiz hafta perşembe günü yaşanan olayda 25 yaşındaki İgor Şçerbakov bıçaklanarak öldürüldü.

Şçerbakov ile kendisini öldüren kişi arasında Şçerbakov'un kız arkadaşıyla ilgili bir tartışma yaşandığı ve olayın bıçaklamayla sonuçlandığı bildirildi.

Saldırıyla ilgili olarak Kafkasya bölgesinden bir zanlının arandığı açıklandı.

PROTESTOLARA NEDEN OLDU
Şçerbakov'un öldürülmesi Rus milliyetçilerin büyük tepkisine neden oldu. Hafta sonu zanlının çalıştığı öğrenilen bir sebze-meyve halinde ülkenin son yıllardaki en büyük Müslüman karşıtı protestoları düzenlendi.

Protestoların ardından çıkan olaylar nedeniyle Rus polisi çoğunluğu Müslüman göçmen işçiler olmak üzere 1200 kişiyi gözaltına aldı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından hafta başında Zeynalov, Moskova'ya 100 kilometre mesafedeki Kolomna'da gözaltına alındı.

AZERBAYCAN'DAN TEPKİ
Zeynalov'un dün yayınlanan gözaltı görüntüleri Rusya'da bir kez daha tartışmalara neden oldu.

Görüntülerde Azeri zanlı ormanlık bir arazide Rus özel kuvvetleri tarafından kıstırılıyor. Yere itilip darp edilen Zeynalov daha sonra helikopterle Moskova'ya getiriliyor. Bunun ardından da yaka paça İçişleri Bakanı Vladimir Kolkoltsev'in huzuruna çıkarılıyor.

Özellikle Azerbaycan'dan bu Hollywood filmlerini aratmayan operasyonla ilgili sert tepki geldi.

Azerbaycan medyası Zeynalov'un bilerek aşağılandığını ifade ederken Rus polisini de "işkence"yle suçladı.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı'nın Rusya'daki temsilcisi Eldar Samedov ise görüntülerin yeni çatışmalarını tetikleyebileceğini belirterek, "Böyle cinayetler sık sık yaşanıyor. Neden bu görüntülerin tekrar tekrar gösterildiğini anlayamıyoruz" derken Moskovada yaşayan binlerce Azerbaycanlının da misillemelerin hedefi olabileceği endişesini dile getirdi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler