HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan sert karar: Bölgesindeki tüm 'uçan cisimleri' hedef alacak

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de Rus hava kuvvetlerinin faaliyet gösterdiği bölgelerde uçan tüm cisimleri hedef olarak kabul edeceğini açıkladı. Rus haber ajanslarında yer alan açıklama, ABD'nin dün Rakka'nın güneyinde Suriye'ye ait bir savaş uçağını düşürmesinin ardından gelirken, Washington bu uçağın ABD destekli güçlerin yakınlarını bombaladığını, Şam ise uçağın IŞİD'e karşı görevdeyken düşürüldüğünü savunuyor.

Rusya'dan sert karar: Bölgesindeki tüm 'uçan cisimleri' hedef alacak

Reuters'ta yer alan habere göre, Rusya, Suriye'de kendi hava kuvvetlerinin aktif olduğu bölgelerde tüm "uçan cisimleri" hedef alacak.

Acil koduyla duyurulan haberde, Rusya Savunma Bakanlığı, ABD ile Suriye'de hava kazalarının önlenmesi için sürdürülen iletişimi bugünden itibaren askıya aldığını da açıkladı.

Rusya, ABD'nin Suriye'ye ait uçağı düşürürken Rusya ile söz konusu iletişim kanalını kullanmadığını açıkladı.

RUSYA, SURİYE'DE ABD İLE İŞBİRLİĞİNİ ASKIYA ALDI

ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye uçağını düşürmesi hakkında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, 'Suriye hava sahasındaki kazaları önleme memorandumu' kapsamında ABD'yle yapılan işbirliğini askıya aldığını duyurdu. Bakanlık, ABD'nin saldırıdan önce Rusya ile iletişim kanalını kullanmadığını vurgulamıştı.


En Çok Aranan Haberler