HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan Sincar ve Karaçok'taki TSK operasyonuna tepki!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın Sincar ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok dağı bölgelerine düzenlediği hava harekatına tepki gösterdi. Son dakika habere göre, yapılan açıklamada "Türkiye'nin Sincar ve Karaçok'taki saldırısı kabul edilemez" denildi. TSK tarafından önceki gün düzenlenen hava harekatında, Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı bölgesinde 40, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok'ta 30 civarında bölücü terör örgütü mensubu öldürülmüştü.

Rusya'dan Sincar ve Karaçok'taki TSK operasyonuna tepki!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, TSK'nın önceki gün Sincar ve Karaçok'a düzenlediği hava operasyonuna tepki gösterdi. Açıklamada, "Rusya, Türkiye'nin Irak ve Suriye saldırılarıyla ilgili olarak tüm tarafları itidale ve dikkatlerini terörle mücadeleye yoğunlaştırmasına çağırıyor" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı yazılı açıklamada "Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki Kürtlere, bu ülkenin meşru yönetimlerini es geçerek düzenlediği hava saldırıları kabul edilemez, saldırılar uluslararası ilişkilerin prensiplerine aykırıdır" dedi.

'MOSKOVA'DA CİDDİ ENDİŞELERE YOL AÇIYOR'

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi: "Bu tür adımlar, Moskova'da ciddi endişelere yol açıyor. Türk askerlerinin terör örgütlerine ve her şeyden önce IŞİD'e karada karşı koyan Kürt güçlerine saldırması söz konusu. Irak ve Suriye'de terörle mücadelenin halen bitmeye uzak olduğu bir ortamda, bu tür eylemlerin teröre karşı güçlerin birleşmesine katkıda bulunmadığı, zaten gergin olan durumu daha da gerdiği ortada" denildi.

'ULUSLARARASI İLİŞKİLERİN TEMEL PRENSİPLERİNE AYKIRI'

Operasyonun 'egemen ülkelerin yasal yönetimleri es geçilerek yapıldığının' da endişe verici olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Bu tür eylemlerin kabul edilmez, uluslararası ilişkilerin temel prensiplerine aykırı olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir ortamda tüm tarafları itidale ve dikkatlerini bugünün en önemli konusuna, IŞİD, Fetih el Şam (eski ismiyle El Nusra) ve diğer terörist gruplarla mücadeleye yoğunlaştırmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.

TSK'NIN SİNCAR VE KARAÇOK OPERASYONU

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), önceki gün düzenlenen hava harekatında, Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı bölgesinde 40, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok'ta 30 civarında bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirilmişti.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin birlik, bütünlük ve güvenliğine kasteden bölücü terör örgütü PKK'ya ait terör yuvalarının yok edilmesi amacıyla saat 02.00'de, Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgelerine hava harekatı icra edildiği belirtilmişti.

Harekatta, belirlenen terörist hedeflerin tam isabetle vurulduğu vurgulanan açıklamada, "Çeşitli kaynaklardan hava harekatı sonrasında bölücü terör örgütüne ait barınma alanları, mühimmat depoları ve kritik muhabere tesislerinin imha edildiği, örgüte ağır kayıplar verdirildiği, Irak kuzeyi Sincar Dağı bölgesinde 40, Suriye kuzeydoğusu Karaçok'ta ise 30 civarında bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, terör örgütü mensuplarının morallerinin son derece bozuk olduğu bilgisi alınmıştır." ifadelerine yer verilmişti.


En Çok Aranan Haberler