HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan son dakika Cenevre açıklaması

Rusya, BM gözetiminde Cenevre'de gerçekleşen Suriye zirvesine Kürtlerin de katılması gerektiğini açıkladı.

Rusya'dan son dakika Cenevre açıklaması

Moskova, BM gözetimindeki Suriye zirvesine Kürtlerin de katılması gerektiğini söyledi.

Moskova'dan yapılan açıklamada ayrıca muhaliflerin birleşmiş bir delegasyonla Cenevre'de yer almalarının umulduğu belirtildi.

Ankara, PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin masada olmasına karşı çıkıyor.

Açıklamayı, Rusya'nın Dışişleri Bakanı Mikhail Bogdanov yaptı. Bogdanov ayrıca, muhaliflerin birleşmiş bir delegasyonla Cenevre'de yer almalarının umulduğunu söyledi.

GÖRÜŞMELERİN ODAK NOKTASI

Cumartesi gününden bu yana devam eden 4'üncü Cenevre Müzakereleri'nde, dün BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura rejim ve muhaliflerin heyetleri ile ikili görüşmeler yaptı. Görüşmelerin odak noktası, müzakerelerin doğrudan mı yoksa dolaylı mı düzenleneceğiydi.

Rejimin heyet başkanı olan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, de Mistura'nın kendisine bir belge teslim ettiğini ifade etti. Bu belgeyi inceleyeceklerini belirten Caferi, birinci toplantıda sadece görüşmelerin formatı konusunun ele alındığını söyledi.

"SPESİFİK ADIMLAR HENÜZ YOK"

Muhalif heyetin başkanı Nasır Hariri ise, görüşmeden sonra "Mistura, geçen dönemden daha hevesliydi. Siyasi geçişle ilgili spesifik adım veya önlemler henüz yok" diye konuştu.

Suriye'deki iç savaş, iki hafta sonra altıncı yılını dolduracak. Yüzbinlerce insanın yaşamını yitirdiği, milyonlarca insanın da evlerini terk edip başka ülkelere gitmek zorunda kaldığı kanlı dönemin sonunda gelinen noktada, Suriye dört farklı güç tarafından kontrol ediliyor. Ülkenin güneyinden Halep'e kadar olan bölüm Şam rejiminin elinde, batıda muhalifler var, kuzeyde YPG, doğuda ise terör örgütü IŞİD bulunuyor.


En Çok Aranan Haberler