HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan Türk şirketleri için çok önemli açıklama

Rusya Başbakan Yardımcısı, Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektup sonrasında Türk şirketlerine yönelik sınırlandırmaların kaldırılabileceği ve Türkiye'ye yeniden turlar düzenlenebileceğini ifade etti.

Rusya'dan Türk şirketleri için çok önemli açıklama

Rusya Başbakan Yardımcısı Kozak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’e gönderdiği mektubun ardından Türk inşaat şirketlerine yönelik kısıtlamaların kaldırılabileceğini ve Türkiye'ye turların yeniden başlayabileceğini söyledi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kozak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e gönderdiği maktubu değerlendirdi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Kozak, gazetecilerin ‘Türkiye’yle ilişkilerdeki iyileşmenin ardından tur satışları yeniden başlayabilir, inşaat şirketlerine yönelik kısıtlamaların kaldırılabilir mi?” sorusuna “Her şey olabilir” dedi.

Türkiye’nin sınır ihlali yaptığı iddiasıyla bir Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Türkinşaat şirketlerinin Rusya’daki çalışmalarını kısıtlamış, Türkiye’ye tur satışları ve charter uçuşları durdurulmuştu.

PESKOV: DÜZELME ZAMAN ALACAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov ise, Türkiye ile ilişkilerin düzelmesinin zaman alacağını söyledi.

Sözcü Peskov, "Özür çok önemli bir adım ama iki ülke ilişkileri bir gecede eski haline dönmez” dedi.

Peskov, "Birlikte bir adımdan fazlasını yapmalıyız, her şeyin bir gecede düzeleceği düşünülmemeli, o yönde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Sözcü Peskov ayrıca yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rus jetinin düşürülmesinden bu yana ilk defa telefonla görüşeceklerini de kaydetti.

Putin, Rus savaş uçağının düşürülmesini "Haince arkadan bıçaklandık” şeklinde nitelemişti. Rusya, savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği yönündeki açıklamayı reddetmiş, Suriye'ye hava savunma füzeleri yerleştirmiş, Rus uçaklarına yönelik her türlü tehdidi hedef alacağını açıklamıştı.

Moskova, olayın ardından Türkiye turları ile Türkiye'den gıda alımını yasaklamış, Rusya'da çalışan Türk firmalarına kısıtlamalar getirmişti.

Peskov'un açıklamaları karşısında Başbakan Binali Yıldırım ilişkilerin zaten gelişmekte olduğunu söyledi. Yıldırım, "Buz eriyor ve normalleşme başladı” dedi.

Başbakan bununla birlikte tazminat ödemenin söz konusu olmadığını kaydetti, "üzüntülerimizi belirttik, üzüntülerini paylaştık” ifadelerini kullandı.Moskova resmi özrün yanında, Ankara'nın pilotun ailesine tazminat ödemesini de bekliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler