HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan Türkiye ile ilgili müthiş iddia

Rusya'nın, NATO üyeleri ve bazı Körfez ülkelerinin Suriye'ye askeri müdahale yapmaya hazırlandığına dair bilgi aldığı ileri sürüldü.

Rusya'dan Türkiye ile ilgili müthiş iddia
İddiaya göre, Suriye'ye müdahalede Türkiye kilit rol üstlenecek.
Uzun süre Rus iç istihbarat Servisi FSB'nin başkanlığını yapan ve şu anda Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı olan Nikolay Patruşev Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, “Bize bazı NATO üyesi ve Körfez ülkelerinin dolaylı müdahaleden doğrudan askeri müdahaleye geçmek için Libya benzeri senaryo üzerinde çalıştıklarına dair bilgi geliyor” dedi.
"Ana vurucu güçler de Fransa, İngiltere ve İtalya'dan değil, muhtemelen komşu ülke Türkiye'den sağlanacak" diyen Patruşev, Washington ve Ankara'nın uçuşa yasak bölge oluşturulması için çalışmalara başlamış olabileceğini iddia etti.
Patruşev ayrıca, Batı'nın Suriye'ye muhalefete baskı yaptığı için değil, İran ile ittifakı sona erdirmediğini için baskı yaptığını söyledi.
Sovyetler Birliği döneminden beri Şam ile geleneksel dostluk ilişkilerine sahip olan Moskova, Libya'daki senaryonun Suriye'de de tekrarlanmasına karşı çıkıyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler