HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Rusya'dan Türkiye'ye charter yasağı' iddiaları tehdit

Rus haber ajansı Ria Novosti'nin Rusya Havacılık Kurumu'nun havayolu şirketlerine Türkiye'ye charter seferlerinin durdurulabileceğine ilişkin mektup gönderdiğini iddia etmesinin ardından, Rosturizm Devlet Turizm Projesi ve Güvenlik Yönetimi Başkanı Svetlana Sergeeva Rosturizm’in konuyla ilgili bilgisi olmadığını açıkladı. Rus basınına göre ise yaşanan durumun nedeni Rusya'nın turizm kozunu yeniden gündeme getirmek istemiş olabileceği belirtiliyor.

'Rusya'dan Türkiye'ye charter yasağı' iddiaları tehdit

Rusya, havayollarına, Türkiye'ye charter uçuşlarının durdurulabileceğini duyurdu. Rusya Federal Hava Ulaşımı Kurumu'nun, havayolu şirketlerine, "siyasi durumdaki zorluklar" nedeniyle Türkiye'ye charter uçuşlarının askıya alınabileceği uyarısı yaptığı bildiriliyor. Reuters haber ajansı, bilgiyi bir Rus havayolu şirketi kaynağından aldığını ifade etti.

FEDERAL HAVA ULAŞIMI AÇIKLAMA YAPMADI

Federal Hava Ulaşımı Kurumu ise bu konuda bir açıklama yapmayı reddetti.

Rusya'nın bu yasaklamayı getirmesi halinde, büyük ölçüde Rus turist girişine dayanan Türk turizmi ciddi zarar görebilir.

Kommersant gazetesi, öncü verilere göre Rus seyahat acentelerinin şimdiden Türkiye için 40,000 adet paket tur sattıklarını yazdı. Bu yıl toplamda 3 milyon Rus turistin Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Türkiye'nin Rusya'dan buğday, mısır ve ayçiçeği ithalatını durdurmasının nedenlerinin bu ay içinde iki ülke arasında müzakere edilmesi bekleniyor.

Türkiye Rusya'nın en büyük tahıl alıcılarından biri. Rusya'nın charter uçuşlarını yasaklayabileceği haberi, bu müzakerelere yakın bir zamana rastlıyor.


En Çok Aranan Haberler