HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'dan Türkiye'ye vize müjdesi

Rusya'dan son dakika Türkiye'ye vize kolaylığı müjdesi... Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov Türk vatandaşları için belirli kategorilerde vize işlemlerini kolaylaştırmaya hazır olduklarını ifade etti. Meşkov, "Dışişleri'ne gelirsek, vize konusu gündeme geldi. Biz de Rus tarafının, hizmet pasaportu sahipleri ve Rusya ile çalışan iş adamları için vize formalitelerini kolaylaştırmaya hazır olduğumuzu bir kez daha söyledik" diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Türkiye vatandaşları için vize işlemlerinin kolaylaştırılmasının mümkün olup olmadığı yönündeki bir soruya verdiği cevapta, Türk kamyon şoförleri için vize işlemlerini kolaylaştırmanın önemli bir konu olduğunu belirterek, Türk havayolu şirketlerinin mürettebatı için vize işlemlerinin kolaylaştırılmasına dair yapılan görüşmelerdeyse son aşamaya gelindiğini kaydetti.

SIK ZİYARETİN NEDENİNİ AÇIKLADI

Meşkov, Rus haber ajansı İnterfax'a yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Mayıs'ta Rusya'ya geleceğini hatırlatan gazetecinin, Türk liderinin niçin o kadar sıkça Rusya'ya ziyaretle gelmeye başladığı sorusu üzerine şunları söyledi:

"Şu an Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler kompleksi giderek normalleşiyor. Geçtiğimiz günlerde iki ülkenin Başbakan Yardımcıları Türk tarafının tarım alanında uyguladığı kısıtlamalar dahil bir sürü ekonomik sorunların ele alındığı çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlıklarına gelince vize konusu görüşüldü. Rusya'nın Hizmet Pasaportu sahipleri ve başta Rusya ile çalışan iş adamları olmak üzere büyük şirketler için vize kolaylıklarını getirmeye hazır olduğunu bir daha dile getirdik.

Kamyon şoförleri için vize kolaylıklarının sağlanması da önemli bir konu. Sivil uçak elemanlarına sağlanacak vize kolaylıkları konusundaki görüşmeler son aşamada bulunuyor. Böylelikle Rus Konsoloslukları Türk ortakları ile çalışmaya hazır.

Şüphesiz ki bu süreçler Türk tarafının ikili ilişkilerin kompleksini geliştirmeye hazır olmasına bağlıdır."

'RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ KRİZİ'NİN ARDINDAN VİZESİZ SEYAHAT UYGULAMASI ASKIYA ALINMIŞTI

Rusya, Türk F16'larının Kasım 2015'te bir Rus uçağını düşürmesi ardından Türk vatandaşlarının Rusya'ya vizesiz seyahat uygulamasını askıya almıştı.

ÖMER ÇELİK'TEN VİZE RESTİ

Öte yandan Türkiye'ye vize serbestisine yönelik, bugün CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan AB Bakanı Ömer Çelik ise, vize serbestiyle ilgili Avrupa Birliği'ne rest çekti.

Çelik, 'Türkiye vize serbestisi açısından herşeyi yapmıştır. Biz kağıdımız hazırladık. Mayıs'yta veeceğiz. Kabul etmezlerse onlar bilir. Terörle mücadele yasasıyla ilgili bir değişikliK yapmayız. Bizim güvenliğimiz için önemlidir. Eğer bu önerilerimiz kabul edilmezse Egedeki mükellefiyetlerimizi yerine getirmeyiz' dedi.


En Çok Aranan Haberler