HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne havan saldırısı

Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Rus Büyükelçiliği iki havan topuyla vuruldu. Olay anında, Rusya'nın Suriye'deki müdahalesine destek veren bir grubun binanın dışında bulunduğu belirtildi.

Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne havan saldırısı

Associated Press'in haberine göre; ajansın muhabiri, ilk havan topu binaya isabet ettiğinde büyükelçilik yerleşkesinin dışında duruyordu. Muhabir, ilk saldırının ardından çevredeki insanlar kaçışırken, ikinci havan topunun bölgeye düştüğünü aktardı.

RİA Novosti'ye konuşan bir Büyükelçilik yetkilisi, saldırıda yaralanan bulunmadığını belirtti. Yetkili, büyükelçiliğin bulunduğu alana 2 havan topu isabet ettiğini, sadece maddi zarar olduğunu kaydetti.

_

Saldırının olduğu yer_

Görgü tanığının ifadesine göre de havan topları büyükelçilik civarında Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerine destek amacıyla düzenlenen gösterinin yapıldığı alanın yakınına isabet etti. Görgü tanığı, patlama nedeniyle yaralananlar olduğunu ve bölgenin güvenlik çemberine alındığını belirtti.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 'füze'lerin Şam'ın muhaliflerin bulunduğu doğu sınırından atıldığını duyurdu.

LAVROV: BU SALDIRI BİR TERÖR EYLEMİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin Şam Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırının bir "terör eylemi" olduğunu söyledi. Sergey Lavrov saldırı ile IŞİD'le savaşanlara gözdağı verilmek istendiğini belirtti.

Lavrov Suriye'deki soruna siyasi bir çözüm bulunmasına yönelik çabaları desteklediklerini hatırlattı. Rus bakan, ABD'nin, Suriye'de "terörle birlikte mücadele etmeleri" teklifini reddettiğini, bunun hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Mayıs ayında elçilik yakınında havan topu mermisinin isabet etmesi sonucu bir kişi ölmüş, Nisan ayında da benzer bir diğer olayda 3 kişi yaralanmıştı.

Rusya 30 Eylül'den beri Suriye'de hükümeti destekleyen hava saldırıları düzenliyor. Kremlin saldırılarda "IŞİD'in ve diğer terörist grupların" vurulduğunu açıklamıştı. Batılı ülkeler ile Suriyeli muhalifler ise Rusya'nın özellikle Beşar Esad rejimi ile savaşan, IŞİD dışındaki muhalif grupları vurduğunu söylüyor.

EL NUSRA 'YENİ HAÇLI SEFERİ' DEMİŞTİ

El Kaide'nin Suriye'deki kolu olan Nusra Cephesi'nin lideri Ebu Muhammed El Golani dün yaptığı açıklamada Rusya'nın hava saldırılarını "Yeni haçlı seferi" olarak nitelendirmişti.

Rusya'nın saldırıları, Suriye'de özellikle Nusra Cephesi'nin güçlü olduğu ülkenin kuzeybatısında yoğunlaşmış durumda.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler