HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rusya'yı kana bulayan saldırganın görüntüsü ortaya çıktı

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki bir metro istasyonunda şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 9 kişi hayatını kaybetti, en az 20 kişi yaralandı. Tüm metro istasyonlarının kapatıldığı şehirde, patlamaya parça tesirli bombanın yol açtığı belirtildi. Rusya Başsavcılığı patlamanın bir terör saldırısı olduğunu açıklamasının ardından, saldırganın görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kameralarına yansıyan patlama görüntüsü sosyal medyaya düştü. Görüntülerde şapka takmış bir şüpheli yer alıyor.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde Sennaya Ploschad ile Tekhnologichesky Institut metro durakları arasında patlama meydana geldi. Bombanın vagona el çantasıyla bırakıldığı belirtildi. Yapılan ilk resmi açıklamaya göre patlamada 9 kişi hayatını kaybetti, en az 20 kişi yaralandı.

Rusya Başbakanı Dimitry Medvedev, patlamanın 'terör' saldırısı olduğunu duyurdu. Üç günlük ilan Rusya lideri Vladimir Putin, "İstihbarat kurumlarının başkanlarıyla ve FSB Başkanı ile görüştüm. Güvenlik güçleri ve özel birimler çalışıyor, olayı açıklığa kavuşturmak için ellerinden geleni yapacaklar" dedi.

SALDIRGANIN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Rus televizyonu REN, St. Petersburg metrosundaki terör saldırının faili olduğu öne sürülen şahsın fotoğrafını yayınladı. Zanlının, bomba yüklü sırt çantasını metroda bırakarak kaçtığı iddia ediliyor.

PATLAMAMIŞ BOMBA BULUNDU

Patlamaların meydana geldiği istasyonların yakınında yer alan Plosjad Vosstania durağında patlamamış bomba bulundu. Bomba yetkililer tarafından etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen bombanın görüntüleri ise soyal medyadan paylaşıldı.

"PATLAMA TERÖR SALDIRISI "

Rusya Başsavcılığı sözcüsü Aleksandır Kurennoy, St. Petersburg metrosunda meydana gelen patlamanın "terör saldırısı" olduğunu söyledi. Kuennoy patlamayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirtti.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, yaşanan olayın terör saldırısı olduğunu ve St. Petetsburg'da yaşananlara Rusya'nın yanıtının çok sert olacağını ifade etti.


En Çok Aranan Haberler