HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saldırganların fotoğrafları yayınlandı

Belçikalı haber kaynaklarına göre Belçika polisi Twitter'da şüphelinin havalimanına girişteki görüntülerini yayınladı.

Saldırganların fotoğrafları yayınlandı

Belçika merkezli haber sitesi DH, saldırıdan önce önce güvenlik kamerasına yakalanan bu üç kişinin muhtemel canlı bombalar olduğunu iddia etti.

Havalimanındaki patlama anı

Fotoğrafta bulunan beyaz ceketli kişinin havalimanı saldırısı ile bağlantısından arandığı kaydedildi. Diğer iki kişinin kimlikleri bilinmiyor.

India Today tarafından hazırlanan bir habere göre Belçika polisi saldırganlara ait olabileceği belirtilen fotoğrafları yayınladı.

Habere göre, Najim Laachraoui ve Mohamed Abrini isimli iki şüpheli intihar saldırılarını düzenleyen kişiler olabilirler.

'BRÜKSEL SALDIRILARININ 3 ZANLISI BELARUS VATANDAŞI'

Belarus'un istihbarat servislerinin verdiği bilgiye göre , Brüksel'de bugün yaşanan saldırıların zanlıları olarak gösterilen 3 IŞİD mensubunun Belarus vatandaşı oldukları belirtildi.

Sputnik'e konuşan Belarus Devlet Güvenlik Komitesi'nin Basın Sözcüzü Dmitriy Pobryajin, zanlılar hakkında bilgi sahibi olduklarını ve zanlıların saldırılarla bağlantısı olup olmadığını araştırdıklarını söyledi.

'EĞİTİM İÇİN BELÇİKA'YA GİTTİLER'

Öte yandan Sputnik'e konuşan bir kaynak, "Zanlılardan 2'si Belarus vatandaşları İvan ve Aleksey Dovbaş. Diğer zanlı ise birkaç yıl önce Belarus vatandaşlığına geçen Dağıstan uyruklu Marat Yunusov" bilgisini verdi.

27 yaşındaki Aleksey Dovbaş'ın 2008 yılında, 23 yaşındaki İvan Dovbaş'ın ise birkaç sene sonra Brüksel'e eğitim görmeye gittiğini kaydeden kaynak, "İki kardeşin terör örgütüne üye oldukları bilgisi var. Kardeşlerinin birinin sakallı olduğu kesin" ifadelerini kullandı. Kaynak, Yunusov'un Belçika vatandaşlığına sahip olduğunu da kaydetti.

DOVBAŞ KARDEŞLER İDDİALARI REDDETTİ

Öte yandan Euroradio'ya konuşan İvan Dovbaş, haklarındaki iddiaları reddetti.

Dovbaş, "Eğer biz intihar bombacıysak, neden şu an hayattayız. Eğer terörist isek, neden bizi yakalamadılar?" dedi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler