HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samaras'tan iadei ziyaret

Başbakan Davutoğlu'nun Yunanistan sınırına sürpriz ziyaretinin ardından Yunan mevkidaşı Samaras da, Edirne'deki Pazarkule Gümrük Kapısı'nı ziyaret ederek Türk yetkililerin yeni yılını kutladı.

Samaras'tan iadei ziyaret

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Pazarkule Gümrük Kapısı tampon bölgesine gelerek, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ'un yeni yılını kutladı.

Samaras'ın ziyaretinin ilişkileri daha da güzelleştireceğine inandığını belirten Vali Şahin, Başbakan Davutoğlu'nun da kısa süre önce bölgeye sürpriz ziyaretini anımsattı. Şahin, "Buraya gelişiniz, iki ülkenin burada buluşması son derece anlamlı ve önemli. Başbakanımız Davutoğlu'nun da telefonda ifade ettiği gibi bu sınır aslında hudut değil, iki komşu arasındaki yerdir” dedi.

"Meriç Nehri temizlenmeli”

Vali Şahin ayrıca, Başbakan Samaras'a Meriç Nehri taşkınlarının önlenmesi için nehrin temizlenmesi gerektiğini hatırlattı.

Samaras da, "Evros Bölge Valimiz ve yetkililer burada. Onlarla görüşerek ne gerekiyorsa gündeme alınabilir" dedi.

Başbakan Samaras'ın beraberindeki heyet ve Türk yetkililer, karşılıklı hediyeler sundu.

Davutoğlu'nun jestine karşılık

Başbakan Ahmet Davutoğlu da 24 Aralık'taki Edirne gezisi sırasında, Pazarkule Gümrük Kapısı'nda Yunanistan tarafına geçerek askerlerin elini sıkmıştı. Askerler, Başbakan'a Kavala kurabiyesi ikram ederek plaket sunmuş, Davutoğlu da çini işlemeli porselen tabak ve çiçeklerle karşılık vermişti.

Başbakan Davutoğlu burada sürpriz bir kararla Yunanistanlı mevkidaşı Antonis Samaras'ı telefonla arayarak yeni yılını kutlamıştı.

Kaynak: AA

aljazeeraturk

Enflasyon yüzde 8,17 oldu

'Sıra görünmez vesayetlerde'

CIA'den yarım asırlık UFO itirafı

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler